PUTUJ EUROPO: / Kekove trupe doživjele katastrofu kakvu dugo ne pamte

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

U prvom dvoboju drugog pretkola Europske lige nogometaši Rijeke su na stadionu Kantrida pred 8.000 gledatelja doživjeli težak poraz od škotskog Aberdeena 0:3 i praktički se oprostili od Europe.

16.7.2015.
22:52
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

RIJEKA - ABERDEEN 0:3

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Bradarić (od 74. Močinić), Radošević (od 55. Bezjak), Tomasov (od 46. Kvržić) - Moises, Sharbini, Balaj

ABERDEEN: Ward - Logan, Considine, Taylor, Shinnie - Pawlett (od 63. Flood), Quinn, Hayes - Jack, Goodwillie (od 82. Rooney) - McGinn (od 69. McLean)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0:1 Considine (38), 0:2 Pawlett (52), 0:3 (Mclean (75)

Bio je to prvi europski poraz Rijeke na stadionu Kantrida u posljednjih 13 susreta, a fotogaleriju utakmice i zabavu škotskih navijača na riječkim ulicama pogledajte OVDJE. Rijeka je dominirala tijekom cijelog susreta, međutim golove su zabijali Škoti. Strijelci za škotskog doprvaka bili su Andrew Considine (38), Peter Pawlett (52) i Kenny McLean (75). Uzvrat je za sedam dana na Pittodrie stadionu u Aberdeenu, no teško je vjerovati kako hrvatski doprvak može prirediti čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ŠKOTI OKUPIRALI KVARNER: Težak debakl Rijeke protiv Aberdeena

Image

ŠKOTI OKUPIRALI KVARNER: Težak debakl Rijeke protiv Aberdeena

Rijeka je mogla povesti u devetoj minuti, no Tomasov je iz neposredne blizine pogodio vratnicu. Minutu kasnije Tomasov je pokušao i iz slobodnog udarca, no prebacio je škotska vrata. U 11. minuti zaprijetio je i Radošević, ali Ward je obranio uz malo nesigurnosti. U 19. minuti Moises je nakon ubačaja iz kornera pucao glavom, ali je lopta išla direktno u vratara Warda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su iz prve prilike došli do vodstva. McGinn je izveo kornera, a Considine je glavom gurnuo u mrežu. Bio je to prvi udarac škotske momčadi prema golu Rijeke.

U nastavku susreta Rijeka je krenula po izjednačenje, no uslijedio je novi šok. U 52. minuti Aberdeen je poveo 2:0. Doduše, iz zaleđa, no francuski suci to nisu primijetili. Shaleum Logan je ubacio, a Peter Pawlett glavom s desetak metara svladao Vargića. Matjaž Kek je nakon primljenog drugog gola sve bacio u napad. Izvadio je Radoševića, a u igru je ušao Bezjak. Međutim, to nije donijelo nikakvog pomaka u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan slom stigao je 15 minuta prije kraja kada je McLean zabio i treći gol za škotski sastav. Lešković je pokušao izbiti jednu loptu koja je došla do Logana. On je pronašao Goodwillieja, koji je sjajno asistirao do McLeana, a napadač Donsa bio je precizan u stopostotnoj situaciji. Domaćin je mogao ublažiti poraz u 82. minuti nakon što je Sharbini odlično gurnuo loptu za Leovca, a ovaj je ubacio pred vrata, no pokušaj Bezjaka dobro je zatvorio vratar Aberdeena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo