IZVRŠNI ODBOR HNS-a / Protiv Belgije u Zagrebu, promjene u HNL-u

Image

U HNS-u je održana sjednica Izvršnog odbora. Na njoj nije bilo presjednika Davora Šukera, koji se ispričao zdravstvenim stanjem.

5.7.2013.
15:17
VOYO logo

ZAGREB - Na sjednici je odlučeno da će domaćin kvalifikacijske utakmice s Belgijom biti Zagreb. To će vjerojatno biti utakmica visokog rizika, a samo Maksimir zadovoljava te uvjete, smatra HNS.

Za sezonu 2014./2015. potvrđen je sustav natjecanja. U prvoj ligi ostaje 10 klubova, druga će imati 12, a formirat će se tri treće lige s do 18 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta će od te sezone biti moguće i da se u natjecanje prijavi B momčad nekog kluba. Ona će krenuti iz treće lige, a ako se dogodi da plasmanom dođe do lige gdje je njezina A momčad, to neće biti moguće ostvariti. Do sada je 5-6 klubova zainteresirano da prijavi i svoju B momčad.

Također, od ove sezone klubovi više neće plaćati suce i delegate, nego to ide na trošak HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odboru je svoj izvještaj predao izbornik IgorŠtimac. Svjesni su da se lijepa kvalifikacijska  situacija malo pokvarila porazom od Škotske, ali ne odustaju od borbe za prvo mjesto sve dok za to postoji šansa.

Također, razgovaralo se i o plasmanu U-20 reprezentacije u Turskoj. Rezultat je loš, ali nije tragičan. Sada su još uvjereniji u namjeru da se u mladim reprezentacijama stvori jaki kult kako ne bi više dolazilo do neopravdanih otkaza igrača i klubova. Bude li ubuduće dolazilo do otkaza koji nisu opravdani, i klub i igrači mogu biti ozbiljnije kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo