PROCURILI NEVJEROJATNI PODACI S UTAKMICE U AMSTERDAMU: / Jedan bi posebno mogao zabrinuti Rakitića

Image
Foto: AFP

Nizozemci su imali više od igre, ali nisu uspjeli pobijediti

10.4.2019.
23:33
AFP
VOYO logo

Nogometaši Ajaxa nisu uspjeli srušiti Juventus u Amsterdamu (1-1), unatoč brojnim prilikama koje su stvorili tijekom susreta. . Ajax je bio bolji, dominirao je cijeli susret, stvorio nekoliko lijepih prilika, no jedan trenutak nepažnje domaće obrane i genijalnost Cristiana Ronalda razlog su što Ajax nije upisao pobjedu, već je susret završio 1-1.

Juve je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Portugalca nakon asistencije Joaoa Cancela. Ajax je izjednačio već nakon 30 sekundi nastavka, a velike zasluge za gol domaćina idu Cancelu koji je izgubio loptu na centru što je Ajaxu otvorilo kontru koju je golom okrunio Neres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična partija De Jonga

Ajax je u ovom susretu imao 19 šuteva, a jedini igrač koji nije iskušao udarac bio je Daley Blind. Pravo je čudo da je Juve ovako dobro prošao pogotovo ako se uzme u obzir podatak da su uputili samo jedan udarac u okvir gola što je najmanje u posljednje tri sezone. Loša je pak vijest za Nizozemce što tradicija nije na njihovoj strani. Juve je šest od sedam puta prošao dalje nakon što su odigrali 1-1 u prvoj utakmici nokaut faze (uključujući i susret s Ajaxom 1977/78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maestralnu utakmicu odigrao je, inače, budući igrač Barcelone Frenkie de Jong. S 21 godinom i 333 dana postao je najmlađi igrač s barem 117 dodira s loptom u završnoj fazi Lige prvaka. Upravo je on razlog zbog kojeg se nagađa da bi Ivan Rakitić mogao otići s Camp Noua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike