RUKOMETNI VELIKAN / Preminuo Velimir Kljaić

Image

Kljaić je preminuo nakon teške bolesti u Zagrebu. Hrvatski rukometaši su s njim na čelu 1996. godine osvojili zlato na Olimpijadi u Atlanti.

12.8.2010.
9:53
VOYO logo

ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti u četvrtak ujutro je preminuo jedan od najuspješnijih hrvatskih rukometnih trenera i izbornika Velimir Kljaić (64).

Najveći uspjeh legendarnog Kljuna je olimpijsko zlato hrvatskih rukometaša na Olimpijadi u Atlanti 1996. godine. Prošle godine je radio kao jedan od savjetnika reprezentacije kada je Hrvatska na svjetskom prvenstvu održanom u Zagrebu osvojila srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kljaić je rođen 1946. godine u Šibeniku. Bolovao je od raka pluća.

Hrvatski olimpijski odbor je Kljaićevoj obitelji poslao pismo sućuti u kojemu se navodi da se zbog njegova maestralnog vodstva na jednim Olimpijskim igrama prvi puta svirala hrvatska himna. "Velimir je svojim znanjem i iskustvom, ali i osobnošću, ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj rukometnoj obitelji, ali i hrvatskom sportu uopće kojem je nesebično davao cijelog sebe. Zauvijek će ostati u našim srcima i mislima.U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, izražavamo duboke izraze sućuti", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo