NAKON TEŠKE BOLESTi /

Preminuo legendarni vratar Hajduka

Image
Foto: RTL

Ante Jurić je rođen je u Splitu 1. veljače 1934. godine. Za Hajduk je odigrao 243 utakmice i postigao jedan zgoditak. Bio je jugoslavenski nogometni reprezentativac.

4.9.2013.
21:28
RTL
VOYO logo

Nakon teške bolesti u 80. godini preminuo je bivši vratar Hajduka i državni reprezentativac Ante Jurić.

Jurić je rođen je u Splitu 1. veljače 1934. godine. Za Hajduk je odigrao 243 utakmice i postigao jedan zgoditak. Bio je jugoslavenski nogometni reprezentativac. Branio je i obranio 'bijeli gol' od ispadanja iz lige u onim teškim Hajdukovim godinama početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća kada je Hajduk bio na rubu Druge lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoj Hajduk debitirao je 4. prosinca 1955. godine u Beogradu protiv BSK-a kada je Hajduk poražen sa 0-2. Bilo je to vrijeme kada su Hajdukov dres nosili legenda do legende: Frane Matošić, Vukas, Luštica, Rebac i drugi. Nakon završetka igračke karijere u Hajduku 1965. godine pola sezone provodi u susjednom drugoligašu Splitu. Neko vrijeme prekida s aktivnim nogometom, potom se opet vraća na gol. Nije odolio pritisku prijatelja, pokojnog Ante Valente, stao je na gol i ujedno postao trener podsaveznog ligaša kliškog Uskoka kojega 1973. uvodi u tadašnju Dalmatinsku nogometnu ligu - zonu. To je ujedno, u njegovoj 39. godini života, bio kraj nogometne karijere.

Ante Jurić jednom je nastupio u dresu A reprezentacije Jugoslavije. Bilo je to 26. travnja 1959. godine u Baselu u utakmici za Internacionalni kup dr. Gerea između Švicarske i Jugoslavije (1-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprovod će se održati u četvrtak, u 15,30 sati na splitskom Lovrincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo