KAD SE POLITIKA UPLETE / Predsjednik Nigerije kaznio reprezentaciju

Image

Zbog katastrofalnog rezultata na SP-u, predsjednik Nigerije je zabranio nogometnim reprezentativcima da do 2012. nastupaju na međunarodnim natjecanjima.

30.6.2010.
16:37
VOYO logo

ABUJA - Predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan suspendirao je nacionalnu nogometnu reprezentaciju na dvije godine zbog neuspjeha na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

 Prema Jonathanovom ukazu nigerijska reprezentacija iduće dvije godine neće nastupati na međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik je naredio da se reprezentacija povuče iz svih međunarodnih natjecanja, a u tom periodu trebao bi se reorganizirati nogomet u toj zemlji," kazao je predsjednikov savjetnik Ima Niboro.

Nigerija je na SP-u završila na posljednjem mjestu u skupini B s jednim bodom u tri susreta. Nigerijci su izgubili od Argentine (0:1) i Grčke (1:2), a remizirali s Južnom Korejom (2:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez nigerijskog predsjednika mogao bi izazvati sankcije Međunarodne nogometne federacije (Fifa) koja najoštrije zabranjuje uplitanje politike u rad nogometnih tijela. Fifa je već poručila kako prati situaciju u Nigeriji, a nakon predsjedničkog ukaza sasvim sigurno uslijedit će reakcija iz krovne nogometne organizacije.

"Pažljivo pratimo situaciju i kada sakupimo sve potrebne informacije donijet ćemo odluku. Međutim, naš stav je vrlo jasan - politici je zabranjeno uplitanje u rad nogometnih tijela," poručili su iz Fife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo