STIGLE DO LONDONA / Povijesni uspjeh hrvatskih košarkašica!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatske košarkašice izborile su plasman na olimpijske igre u Londonu nakon što su u petak u odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Ankari pobijedili Kanadu sa 59:56.

29.6.2012.
15:45
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB/ANKARA - Hrvatske košarkašice izborile su plasman na olimpijske igre u Londonu nakon što su danas u odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Ankari pobijedili Kanadu sa 59:56 (17:16, 16:10, 8:20, 18:10).

Nakon prvog poluvremena u kojem su naše reprezentativke vodile i sa 11 koševa prednosti činilo se da će odabranice StipeBralića rutinirano završiti utakmicu. U trećoj četvrtini Kanađanke agresivnom igrom postižu čak 20, a naše samo osam koševa pa se u zadnju četvrtinu ušlo s prednošću Kanade od 46:41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtini odlično je na poziciji organizatorice odigrala IvaCiglar, a ključne koševe postigle su iz slobodnih bacanja MajaVrsaljko, koja je proglašena i najkorisnijom igračicom susreta, i naša kapetanica SandraMandir kojoj u dva navrata nisu zadrhtale ruke sa linije za slobodna bacanja sa koje je 13 sekundi prije kraja pogodila za 58:54 te u zadnjoj sekundi za konačnih 59:56.

Tako je naša ženska košarkaška reprezentacija prvi put izborila plasman na olimpijske igre, a igre XXX. olimpijade u Londonu ostat će zapamćene i po tome što ćemo tamo imati dvije ženske ekipe, jer su plasman u London ranije osigurale i hrvatske rukometašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo