POVIJESNA NOĆ U KIJEVU: /

Real došao do trećeg naslova zaredom, Zidaneov džoker s klupe s dva čudesna poteza odlučio finale LP-a

Image
Foto: AFP

Momčad Zinediena Zidanea još je jednom ispisala povijest najboljeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu.

26.5.2018.
22:31
AFP
VOYO logo

Nogometaši Reala osvojili su Ligu prvaka nakon što su u finalu u Kijevu slavili protiv Liverpoola s 3-1 (0-0). Pogotke su za Real dali Karim Benzema (51) i dvostruki strijelac Gareth Bale (64,84 ), dok je za Liverpool pogodio Sadio Mane (55) na dodavanje Dejana Lovrena. Za dva od tri gola Reala izravni krivac je bio tragičar utakmice njemački vratar Loris Karius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi "Kraljevskog kluba", a Lovren je odradio svih 90 minuta za Redse. Kapetanu hrvatske reprezentacije Modriću to je čak četvrti naslov prvaka Europe, a Kovačiću treći, dok je Lovren 19. hrvatski igrač koji je od neovisnosti nastupio u finalu Lige prvaka.

https://streamable.com/s8e1e

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordni naslov

Realu je to rekordni 13. naslov europskog prvaka i treći zaredom, dok je Liverpool ostao na pet naslova. Real je u odličnom finalu, s izvrsnim drugim dijelom u kojem su pali svi golovi, došao do naslova i nastavio niz nepobjedivosti u finalima. Junak dvoboja bio je Velšanin dvostruki strijelac Bale, a tragičar vratar Karius, koji je napravio dvije nevjerojatne pogreške.

Liverpool nije imao ni sreće jer je u 30. minuti zbog ozljede ramena nakon nekažnjenog starta Ramosa igru morao napustiti njihov najbolji igrač Salah. Utakmici će se pamtiti i po jednim od najčudnijih i jednim od naljepših golova u povijesti finala - za prvi je zaslužen Karius, a za drugi Bale.

Image
ČOVJEK KOJI VEČERAS SIGURNO NEĆE OKA SKLOPITI: /

Pogledajte dvije kardinalne greške Liverpoolovog vratara

Image
ČOVJEK KOJI VEČERAS SIGURNO NEĆE OKA SKLOPITI: /

Pogledajte dvije kardinalne greške Liverpoolovog vratara

Real je počeo sa istom momčadi koja je lani u finalu razbila Juventus (4-1), ali je utakmicu bolje počeo Liverpool, pa je vratar Real Keylor Navas već na početku utakmice morao dvaput istrčavanjem spašavati svoj gol. U 15. minuti po prvi puta je zaprijetio Real, a udarac Ronalda otišao je pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teške ozljede

U 23. minuti Kostarikanac Navas brani snažan udarac mladog Arnolda, a u 28. minuti uslijedio je veliki udarac za Liverpool jer je u dvoboju sa Ramosom teže ozlijedio rame najbolji igrač Liverpoola Mohamed Salah. Salah je u suzama napustio travnjak, a u 35. minuti zaplakao je i branič Reala Daniel Carvajal, koji je zbog ozljede pete također morao izaći iz igre - drugu godinu zaredom u finalu Lige prvaka. U sudačkoj nadoknadi pokušao je i Benzema, ali je to bio kraj prvog dijela koji je sjajno započeo, a završio u rastrganoj igri i ozljedama.

Drugo poluvrijeme započelo je pogođenom gredom Isca nakon velike pogreške Lallane, ali Real nije imao sreće. No, zato je imao u 51. minuti kada su Španjolci poveli jednim od najčudnijih golova u povijesti finala. Bio je to poklon vratara Liverpoola Lorisa Kariusa koji je pokušao dodati rukom loptu svom igraču, a Realova "devetka" Karim Benzema bio je lukav, presjekao je dodavanje i ugurao loptu u mrežu. Vodstvo "Kraljevskog kluba" trajalo je svega četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asistencija Lovrena

Za gol je zaslužan Lovren, koji je visoko skočio nakon kornera i spustio loptu do Manea, a Senegalac s dva metra lako pogađa nogom za izjednačenje. U 60. minuti Karius se barem djelomično iskupljuje za primljeni gol obranivši opasan šut Isca, kojeg je odmah potom zamijenio Bale. Upravo je Velšanin u svom prvom kontaktu s loptom po ulasku u igru u 64. minuti postigao jedan od najljepših golova u povijesti finala. Marcelo je ubacio visoku loptu s lijeve strane, a Bale je iznimno atraktivnim visokim škaricama pogodio pod samu gredu.

Utakmica je u drugom poluvremena postala odlična, a u 70. minuti Mane je udarcem s 20tak metara pogodio vratnicu. U 74. minuti Robertson u posljednji trenutak blokira Ronalda koji je bio u mat-situaciji za gol, a u 84. minuti Bale postiže i drugi gol na utakmici, gol za koji je opet krivac vratar Karius, koji je udarac Velšanina s više od 35 metara propustio u mrežu. U trećoj minuti sudačke nadoknade šansu Reala spriječio je gledatelj koji je upao u teren i spriječio Ronalda u akciji za gol.


UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1

Pred 63.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu u Kijevu sudio je Mažić iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Benzema (51), 1-1 Mane (55), 2-1 Bale (64), 3-1 Bale (84)

REAL MADRID: Navas; Carvajal (Nacho, 36), Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, MODRIĆ, Isco (Bale, 62); Benzema (Asensio, 88), Ronaldo

LIVERPOOL: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, LOVREN, Robertson; Milner (Can, 83), Henderson, Wijnaldum; Salah (Lallana, 30), Firmino, Mane


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

93' Incident na samom kraju. Navijač je ušao u teren. Nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još tri minute.

83' GOOL Bale je primio loptu na desnoj strani, tukao je snažno, Karius je bio nemoćan.

82' Odlično je Benzema pronašao Balea, njegov snažan udarac sjajno je zaustavio Karius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Liverpool se ne predaje, živnuli su nakon primljenog gola i sada opet prijete.

74' Ronaldo je bio u dobroj prilici, njegov pokušaj u zadnji tren zaustavio je Robertson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Firmino je pogodio Varane u lakat, sudac se nije oglasio.

70' Mane je zatresao vratnicu.

64' GOOL Tek što je ušao Bale je donio novo vodstvo Realu čudesnim škaricama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Bale je ušao umjesto Isca.

60' Isco je odlično tukao, Karuius je još ljepše obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' GOOL Vodstvo Reala nije drugo trajalo. Lovren je bio najviši u skoku nakon ubačaja, ali je loptu u gol skrenuo Mane.

51' GOOL Real je poveo uz puno sreće. Karius je napravio kardinalnu pogrešku, krenuo je rukom izbaciti loptu, ali je pogodio Benzemu ispred sebe te je ona otišla u gol.

48' Isco je zatresao gredu.

46' Utakmica se nastavila. Nema promjena na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45' Benzema je opasno zaprijetio iz daljine, lopta je otišla malo kraj gola.

43' Zatresla se mreža Liverpoola. Nakon ubačaja s desne strane Ronaldo ej bio viši u skoku, no njegov udarac glavom obranio je Karuis. Odbijena lopta došla je do Benzeme, pospremio ju je u mrežu, ali je svirao zaleđe.

42' Real dominira u posljednjim minutama prvog dijela.

39' Veliki je udarac ovo za Zidanea, jer nitko u njegovoj momčadi ne može probiti bok poput njega.

36' Carvajal je morao napustiti igru. Nacho je ušao.

35' Carvajal je ostao na travnjaku nakon duela s Alexanderom-Arnoldom. Sudeći prema izrazu lica, vjerojatno je riječ o ozljedi. Pitanje je hoće li nastaviti igru.

31' Modrić je zaprijetio, ali je pogodio u blok.

29' Salah je u bolovima, i morat će napustiti igru. Lallana je ušao umjesto njega.

27' Salah se vratio u igru.

26' Igra je zaustavljena. Mohamed Salah se ozlijedio i fiziotreapeut je ušao u teren. Ramos ga je srušio u jednom duelu.

23' Firmino je bio u odličnoj situaciji, ali je pogodio blok, lopta odbila do Alexandera-Arnolda, opasno je tukao, no Navas je odlilčno reagirao.

22' Iako utakmica ne obilije velikim šansama, susret je pun uzbuđenja.

15' Ronaldo se sjurio desnom stranom, silovito je tukao, ali je lopta otišla iznad gola.

14' Redsi su okružili Navasova vrata, Alexander-Arnold, ali je Čileanac boksao.

13' Real je sada podigao ritam i počeo se buditi.

11' Marcelo je tukao, no njegov pokušaj otišao je desno od vrata.

7' Kakva akcija Liverpola. Firmino je savršeno kroz sredinu poslao loptu za Mane, u zadnji tren presjekla je obrana Reala. Odmah potom još je jednom zaprijetio Liverpool, Navas je spasio.

6' Salah je tukao s vrha 16-erca, Modrić je blokirao njegov pokušaj.

4' Alexander-Arnold opasno je ubacio u sredinu, Varane je očistio.

3' Žestoko se igra od prvog sučevog zvižduka. Redsi su nametnuli visoki ritam.

1' Lovren je pretjerao u borbi za loptu i napravio je prekršaj.

1' Počela je utakmica.

20:30 - Hrvatski dvojac 2Cellos izvest će himnu Lige prvaka.

20:23 - Zidane s Realom ima veći prosjek pobjeda od Kloppa s Liverpoolom.

20:16 - Ovo je Ronaldu šesto finale.

20:15 - Pogled na stadion pola sata prije utakmice.

19:55 - Zanimljivo i za Real možda i upozoravajuće:

19:50 - Cristiano Ronaldo igra svoju šestu utakmicu u finalu prestižnog europskog klupskog natjecanja. Samo su Paolo Maldini (8), Paco Gento (8) i Alfredo di Stefano (7) istrčali u više takvih utakmica.

19:40 - Koliko je pred Liverpoolovim nogometašima nepoznat izazov najbolje će reći podatak da niti jedan igrač koji će se večeras suprotstaviti Realovoj momčadi nikad nije nastupio u finalu Lige prvaka.

19:55 - Real Madrid na travnjak izlazi sa istih jedanaest koji su u Cardiffu lani svladali Juventus u finalu Lige prvaka. Ta momčad nikad dosad nije izgubila utakmicu, slavili su u njih četiri, u dvije remizirali.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo