POTRESENI LEKO PROGOVORIO PRVI PUT OTKAKO JE PRIVEDEN: / 'Izvukli su me iz kreveta u 6 ujutro, bio sam u šoku'

Image
Foto: AFP

Pod Lekinim vodstvom Club Brugge je prošle sezone stigao do naslova prvaka Belgije.

12.10.2018.
16:27
AFP
VOYO logo

Nakon što je u četvrtak navečer pušten iz pritvora Ivan Leko (40) vratio se u petak ujutro svom poslu i vodio trening belgijskog nogometnog prvaka Club Bruggea, a na putu od svlačionice do igrališta prošao je pokraj pedesetak navijača koji su ga dočekali pljeskom.

Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge rekao je, kako prenose belgijski mediji, "da je Leko pušten bez ikakvih uvjeta" te da "nije osumnjičen za namještanje utakmica, ali je njegovo ime spomenuto u jednom dosjeu o pranju novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teški trenuci

"Kad vas netko izvuče iz kreveta u 6 ujutro, to je svakako šok. Proveo sam gotovo dva dana u ćeliji i bilo je vrlo teško. Kako će ti događaji utjecati na moju reputaciju nogometnog trenera? Iskreno, nemam pojma. Vjerojatno je šteta velika, ali borit ću se. Vidjet ćemo", kazao je Leko novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je hoće li tužiti policiju zbog zadržavanja u pritvoru.

“Hoću li ih tužiti? Ne znam. Još nisam odlučio. Jedno je sigurno – borit ću se. Uz podršku moje obitelji, supruge, mog kluba i njegovih navijača…”, odgovorio je bivši igrač Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko se kao jedno od najzvučnijih imena našao u središtu skandala, nakon što su u srijedu, u sklopu opsežne operacije, provedena 44 pretresa u cijeloj Belgiji. Pretresi su obavljeni u devet nogometnih klubova - Anderlechtu, Club Bruggeu, Genku, Kortrijku, Mechelenu, Ostendeu, Lokerenu, Gentu i Standardu iz Liegea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo