Slavlje u Škodi / Pola milijuna Rapida

Image

Škoda je proslavila vrijedan jublej, proizvela je 500.000 vozila Škoda Rapid. Jubilarno vozilo je crveni Rapid Spaceback koji je sišao s trake u matičnoj tvornici u Mladá Boleslavi

8.7.2015.
18:39
VOYO logo

Rapid, kojeg se može dobiti kao limuzinu i kao hatchback varijantu Spaceback, kupci su dobro primili i u međuvremenu je postao druga najjača gama modela marke Škoda. Od prije nekoliko tjedana se Rapid i Rapid Spaceback prezentiraju još atraktivnije: s novim mogućnostima povezivanja, novim pomoćnim sigurnosnim sustavima i novim, ekološkim  EU-6-motorima.

Rapid je u Europi startao kao limuzina od 2012. godine, a kao model Rapid Spaceback od kraja 2013. godine. Osim toga  Škoda još od 2011. godine u Indiji prodaje jednu specijalnu inačicu Rapida. U prvih pet mjeseci ove godine širom svijeta isporučeno je kupcima 91.400 Rapida, što predstavlja rast od 12,3 posto u usporedbi s odgovarajućim razdobljem prethodne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Škoda Rapid

Početkom prodaje Rapida limuzine, koji je u svoje doba bio „nova Škoda klasa“, češki je proizvođač automobila sredinom 2012. godine postavio novo mjerilo u klasi kompaktnih limuzina i upotpunio svoju ponudu u segmentu kompaktnih vozila između Fabije i Octavije. Ujedno, zauzeo je mjesto koje je na tržištu imala Octavia prve generacije a koja u međuvremenu narasla na sve načine, dimenzijama, komforom i cijenom.

Rapid bodove osvaja s puno mjesta, visokim stupnjem funkcionalnosti, modernom tehnikom i gomilom pametnih ideja. Pored unutarnjih vrijednosti, obje varijante modela uvjeravaju svojim atraktivnim dizajnom: kako Rapid tako i Rapid Spaceback su za svoj izvanredni dizajn proizvoda osvojili jednu od internacionalno najpriznatijih nagrada za dizajn, Red Dot Design Award.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S početkom nove modelne godine Rapid dobiva moderne Infotainment-sustave na osnovi najnovije generacije modularnog Infotainment-sklopa Volkswagena (MIB II). SmartLink-om se Rapid po prvi put može umrežiti s pametnim telefonom. Sa SmartGate sučeljem, razvijenim u Škodi, mogu se osim toga na pametnom telefonu pozvati određeni podaci o vozilu i inteligentno koristiti s vlastitim aplikacijama. Po pitanju sigurnosti su Rapid i Rapid Spaceback opcionalno dobili cijeli niz novih pomoćnih sustava. U to se ubrajaju: Frontassistant (radar velikog dometa smješten na prednjem dijelu vozila), multikolizijska kočnica, pomoćni sustav za stabilizaciju prikolice, kontrola razmaka parkiranja naprijed i straga, LED-dnevno svjetlo, pomoćni sustav za upravljanje svjetlima i automatski sustav za startanje i zaključavanje KESSY.

Uz to je obitelj modela ŠKODA Rapid u potpunosti prešla na moderne i ekološke EU-6-motore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo