NOVI DETALJI / Pod istragom i utakmica Dinamo-Arsenal?

Njemačka policija navodno barata podacima da je dobit na kladionicama s ove utakmice iznosila pet milijuna eura od kojih je dva milijuna eura zaradio netko iz hrvatskih redova.

27.7.2010.
8:02
VOYO logo

ZAGREB - Premda njemačko državno odvjetništvo u Bochumu, koje vodi istragu u slučaju manipulacija u Hrvatskoj nogometnoj ligi, nije htjelo ni potvrditi ni demantirati napise o najmeštanju utakmica, hrvatski medij i dalje nastavljaju otkrivati detalje iz istrage.

Tako Sportske novosti, koje su i donijele priču o namještanju prve finalne utakmice Kupa između Dinama i Hajduka 2009. godine, doznaju da je pod istragom njemačke policije i utakmica kvalifikacija Lige prvaka između Dinama i Arsenala (0:3), koja je igrana u kolovozu 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija navodno barata podacima da je dobit na kladionicama s ove utakmice iznosila pet milijuna eura od kojih je dva milijuna eura zaradio netko iz hrvatskih redova.

Utakmicu su navodno s tribina maksimirskog stadiona gledali i braća Ante i Milan Šapina koji su navodno na toj utakmici zaradili tri milijuna eura. Zbog te utakmica u Njemačkoj je prije desetak dan ispitan i tadašnji vratar "modrih" Ivan Turina, koji trenutačno brani u švedskom AIK-u iz Stockholma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Zdravko Mamić sam priznao na novinarskoj konferenciji, an kojoj je kočijaškim riječnikom napadao novinare, Turina je bio pozvan kao svjedok i jedno od postavljenih pitanja bilo je li Mamić bio u svlačionici i rekao da se utakmica pusti.

Dinamov poraz od jedne od najjačih momčadi na svijetu nije bio nikakvo iznenađenje i koeficijenti na trijumf "topnika" bili su iznimno mali. Međutim, u ponudama kladionica postoje brojne razrade na svaku utakmicu, pa je tako moguće da se netko kladio na pobjedu Arsenala s dva ili tri gola razlike, na više golova u drugom poluvremenu ili primjerice zbroj golova što su bili daleko veći koeficijenti od same pobjede londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo