USPJELA PROBA UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA / Pobjeda nad Slovenijom ulijeva optimizam

Image

Više od pobjede važnija je činjenica da se Ivano Balić vratio na parket.

9.1.2009.
21:20
VOYO logo

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog rukometnog prvenstva, Hrvatska je 34-32 svladala Sloveniju. No, bitnije od pobjede je svakako povratak na parket Ivana Balića nakon gotovo 100 dana stanke. Ponajbolji rukometaš svijeta odigrao je 20-tak minuta utakmice i upisao dva pogotka.

Hrvatsku je pred prepunom Spaladium Arenom, u koju se natiskalo 12.000 ljudi, do pobjede poredvodio sjajni Igor Vori sa šest pogodaka iz isto toliko pokušaja. Odličan, posebno u prvom dijelu utakmice, bio je vratar Venio Losert koji je obranio nekoliko čistih zicera slovenskih rukometaša.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početne igre pogodak za pogodak, Hrvatska se u drugom dijelu prvog poluvremena odvojila i poluvrijeme završila s pet pogodaka prednosti 18-13. U šestoj minuti nastavka Červarovi učenici vodstvo su povećali na 23-16 i činilo se da će Slovenci doživjeti katastrofu.

Ipak, Lino Červar je uoči SP-a iskušavao razne varijante obrane (5-1, 3-2-1, 4-2) te u igri prigodu dao gotovo svim igračima, što je rezultiralo tijesnom pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bio je Igor Vori sa šest pogodaka, dok je kod Slovenaca Gajič postigao dva pogotka više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo