I HRVATSKOJ OPTUŽBA ZA MITO U RUKOMETU / Pedersen: U Hrvatskoj nam nudili prostitutke

Danski sudac koji je sudio u finalu SP-a u Zagrebu tvrdi da su njemu i trojici sudaca na zajedničkoj večeri nuđene prostitutke. HRS odbacuje sve optužbe.

28.3.2009.
14:27
VOYO logo

Afera oko namještanja utakmica u rukometnoj Ligi prvaka još se nije niti stišala, a na pomolu je nova i to vezana u Svjetsko prvenstvo održano u Hrvatskoj.

Glavni akter priče je danski sudac Lars Ejby Pedersen koji je krojio pravdu u finalu u kojem je Hrvatska poražena od Francuske (24-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je za televizijsku postaju TV2 ustvrdio da je zajedno s ostalim sucima prvenstva prisustvovao na večeri kada su se odjednom pojavile mnoge mlade dame.

"Bilo je jasno da su prostitutke", kazao je Pedersen, ustvrdivši da je takvo što "moguće samo na Balkanu", pa se zajedno s trojicom sudaca udaljio od stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački sportski portal sportal.de piše kako je riječ o indirektnom mitu na večeri koju su organizirali domaćini. Isto sugerira i Bild.

Hrvatski rukometni savez odbacuje sve izrečene optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomenutoj večeri na koju se pozivaju Olsen i Pedersen bili su svi članovi međunarodne sudačke organizacije, kao i svi suci Svjetskog prvenstva, a da su primjetili bilo kakve nečasne radnje, vjerujemo da bi ih odmah i prijavili, a ne imali amneziju do danas. Nećemo odustati od procesuiranja Olsena i Pedersena dok se to ne dogodi budući da ovakve degutantne optužbe bacaju tešku ljagu na, prema riječima svih počevši od predsjednika Moustafe, najbolje organizirano Svjetsko rukometno prvenstvo dosad", stoji u priopćenju Upravnog odbora HRS-a.

Pogledajte izjavu Pedersena u prilogu Nine Štambuka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo