Ništa od EURO-a: Ozbiljan i težak udarac za Hrvatsku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u Šibeniku pripreme za Europsko prvenstvo. Prvog dana priprema stigla je loša vijest.

10.6.2014.
11:20
VOYO logo

Kao i cijelu godinu, niti sada reprezentaciju nisu zaobišle ozljede, pa tako jedan od ključnih igrača Paulo Obradović, zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo.

"Pripreme su naporne, izuzetne su vrućine što dodatno pogoršava stanje u trenažnom procesu. Nadam se da ćemo odraditi ovaj tjedan bez dodatnih zdravstvenih problema. Nažalost, stanje koljena Paula Obradovića je takvo da po mišljenju liječničke struke nije u stanju izdržati napore. Nadali smo se da će biti s nama na Europskom prvenstvu no zadnje mišljenje liječnika je da operacija treba obaviti pod hitno", izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je izuzetno bitan igrač za reprezentaciju, no od sada znamo da nije s nama i da to za sve nas mora biti dodatni motiv da damo još više i da idemo dalje. Pozvat ću ljevorukog Duju Živkovića na pripreme, no na desnoj strani nam se stvorila velika rupa."

''Barakude'' su u skupini smrti na nadolazećem Europskom prvenstvu koje se u Budimpešti igra od 13. – 26. srpnja 2014. Svjetski prvaci Mađari bit će favoriti u našoj skupini, no tu je jaka srpska reprezentacija te uvijek opasni i neugodni Španjolci koji će biti najveće prepreke našim vaterpolistima. Reprezentacija odiše entuzijazmom i pozitivnom energijom, a igrači su željni novih pobjeda i najsjajnijih odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da smo ponovo zajedno i moram priznati kako je atmosfera sjajna. Iako je završio naporan klupski dio sezone, svi smo željni novih pobjeda i odličja. Šibenik i Vodice sjajni su domaćini, imamo idealne uvjete za pripreme, tako da očekujem dobar rad i u narednim tjednima", izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Na pripremama u Šibeniku su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Franko Geratović i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ivan Domagoj Zović, Antonio Buha, Maro Joković i Luka Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo