PALA ODLUKA OKO OLIMPIJSKIH IGARA? Oglasio se MOO: / 'Ovo je izvanredna situacija koja iziskuje izvanredna rješenja'

Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza

18.3.2020.
14:13
Philip FONG / AFP / Profimedia
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dobio je jednoglasnu podršku svih europskih nacionalnih odbora u stavu da zasad nisu potrebne drastične odluke glede održavanja Olimpijskih igara Tokio 2020. do kojih je ostalo više od četiri mjeseca i pod upitnikom su zbog koronavirusa, tvrdi talijanska agencija ANSA.

Čelništvo MOO-a na čelu sa predsjednikom Thomasom Bachom u srijedu je održalo video-konferenciju s predstavnicima svih europskih nacionalnih odbora, među kojima je bio i Hrvatski olimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je MOO dobio podršku od sva 41 olimpijska odbora Sjeverne i Južne Amerike, tvrdi Reuters.

"Ovo je izvanredna situacija koja iziskuje izvanredna rješenja. Nijedno od solucija u ovom trenutku nije idealna i MOO poziva sportaše na odgovornost i solidarnost", priopćio je kratko MOO tijekom podneva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici MOO-a najavili su da će se i dalje ponašati odgovorno te da će pri organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju prvenstveno voditi računa o zdravlju svih uključenih i podržavati zauzdavanje virusa te štiti interese sportaša i olimpijskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas je 57 posto sportaša ispunilo kvalifikacijske norme za Olimpijske igre, a za preostalih 43 posto mjesta MOO će s međunarodnim federacijama napraviti potrebne i praktične preinake u sustavu kvalifikacija za Tokio 2020., a ostavljen je i prostor za moguće povećanje olimpijskih kvota, ovisno od sporta do sporta, ako se za takav potez pokaže potreba. Sve će moguće revizije kvalifikacijskog sustava biti objavljene početkom travnja.

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je Europski nogometni savez (UEFA) objavio odgodu EURA za 2021. godinu, a otkazana su gotovo sva međunarodna sportska natjecanja koja su se trebala održati u travnju i svibnju

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo