KLJUČNI BRANIČ / Ozlijeđeni Šime Vrsaljko: 'Zdravlje je na prvom mjestu, ali ne i kad igram za Hrvatsku'

Image
Foto: Simon Bellis/Press Association/PIXSELL

"Bit će to sasvim drugačija utakmica nego ona protiv Rusije i Danske. Dobro su organizirani, fizički su moćni"

10.7.2018.
16:31
Simon Bellis/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija sutra od 20 sati u Moskvi igra protiv Engleske za finale Svjetskog prvenstva. Dan uoči povijesne utakmice u taboru hrvatske reprezentacije i dalje je najveći misterij ozljeda Šime Vrsaljka koji je prisilno izašao na utakmici protiv Rusije zbog problema s koljenom.

Vrsaljko jučer nije trenirao. Liječnička služba je u punom pogonu. Hrvatsku su kontaktirali i iz Vrsaljkova kluba Atletica, Marca piše kako traže da se njihovog igrača poštedi utakmice ako postoji rizik da nije spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić će danas izaći pred novinare u Moskvi, ali pitanje je koliko želi otkriti Englezima o ozljedi Vrsaljka. Ulog je velik i žele odigrati pametno.  

Ozljeda Vrsaljka je važna tema u engleskim medijima i možda je baš to ono što Dalić želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže Vrsaljko?

Tvrdi da - nije ništa strašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada igrate za reprezentaciju, igrate za sve one koje volite i one koji vole domovinu te imate veliku odgovornost. Ovo što smo sada napravili, već je povijest i o tome će se pričati. Ne može se ovo usporediti s klubom", rekao je Vrsaljko.

Na pitanje o ozljedi ne pokazuje nervozu ni zabrinutost: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U produžetku s Rusima sam osjetio veći zamor u koljenu i u razgovoru s doktorima odlučio da je bolje napustiti igru. Nije ništa strašno, ali smeta i nadam se da ću se uspjeti oporaviti do utakmice protiv Engleske. Zdravlje je na prvom mjestu, ali ipak igra se za hrvatsku reprezentaciju i suvišno je govoriti da neću dati 300 posto od sebe”, objasnio u razgovoru za HNTV.

"Nemojte misliti da ćemo stati na ovome"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko emotivno proživljava svaku pobjedu, nakon Danske je plakao pred kamerama kao dijete. Osvrnuo se na dramu koju su prošli na putu do polufinala.

"Bili smo svjesni koju kvalitetu imamo, ali imate 23 igrača koje trebate ukomponirati u atmosferu te uz malo sreće s rezultatima i dobrim izvedbama na terenu da sve ispadne kako treba. Najlakše je reći kako imamo potencijala kao ona generacija iz 98., ali to treba pokazati. Veliki broj odličnih reprezentacija rano je napustio ovo prvenstvo, što znači da je jako teško i zahtjevno igrati te naš rezultat ima još veću težinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko je otkrio cilj svih reprezentativaca - osvajanje Svjetskog prvenstva.

"Respektiramo generaciju 98. i normalno je da ljudi žele da se to ponovi. Sada kada smo došli u situaciju da igramo polufinale SP-a protiv Engleske, nemojte misliti da ćemo stati na tome. Nama je cilj osvojiti Svjetsko prvenstvo i nismo mi slučajno došli ovdje. Svaku ćemo sljedeću utakmicu ići po pobjedu, dobro izgledamo na terenu jer ova reprezentacija ima karakter i to pokazuje iz utakmice u utakmicu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji vide svoju reprezentaciju u finalu.

"Bit će to sasvim drugačija utakmica nego ona protiv Rusije i Danske. Dobro su organizirani, fizički su moćni, ali i mi smo svjesni svoje kvalitete, kao i njihovih mana koje ćemo pokušati iskoristiti. Kada smo stigli u polufinale, samopouzdanje je veliko i u ovoj fazi nema priče, nije važno tko je ispred nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo