OI

USKORO ODLUKA

OVOG TJEDNA ĆE SE ZNATI KADA POČINJU OLIMPIJSKE IGRE: ‘Moramo taj problem riješiti prije ostalih’

‘Misija organizacijskog odbora OI Tokio 2020. je učiniti da se one održe iduće godine kao znak pobjede čovječanstva nad virusom’

Novi datum odgođenih olimpijskih igara u Tokiju trebao bi biti određen “u ovih tjedan dana”, izjavio je u ponedjeljak predsjednik japoanskog organizacijskog odbora Yoshiro Mori.

SVE JE JASNIJA SITUACIJA S KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE NAKON ODGODE: Oni koji su već izborili nastup za 2020. godinu ne boraju se brinuti

“Mislim da će predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach to objaviti u ovih tjedan dana”, izjavio je Mori na konferenciji za novinare, dodajući pritom da je razmatrana i mogućnost organiziriranja Igara na proljeće 2021.

Igre na proljeće?

Neki mediji nagađaju da bi organizatori mogli iskoristiti odgodu i natjecanje organizrati na proljeće koje ima ugodnije temperature od ljeta. Jake ljetne vrućine u glavnom japanskom gradu natjerale su MOO prošle godine da prebace održavanje maratona u Sapporo, na sjeveru Japana kako bi se umanjili zdravstveni rizici za trkače.

‘OLIMPIJSKE IGRE MORAJU POSLATI PORUKU OPTIMIZMA I NADE’ Evo kako je Lino Červar prokomentirao odgađanje OI

No, kako javlja javna televizijska postaja NHK pozivajući se na izvore bliske organizatorima, Igre bi mogle početi 23. srpnja 2021., gotovo točno godinu dana od datuma za kada je bilo predviđeno svečano otvoranje ove godine (24. srpnja).

Znak pobjede čovječanstva nad virusom

“Sada smo suočeni s velikim brojem izazova, no najveći je pitanje datuma. Moramo što prije riješiti taj problem prije nego krenemo na rješavanje ostalih”, kazao je Yoshiro Mori.

Odgoda olimpijskih i paraolimpijskih Igara u Tokiju zbog nezaustavljive pandemije koronavirusa prva je takva u povijesti OI u mirno doba i predstavlja  ogroman logistički izazov za organizatore.

“Mislim da je misija organizacijskog odbora OI Tokio 2020. učiniti da se one održe iduće godine kao znak pobjede čovječanstva nad virusom”, istaknuo je Mori.

Povratak na Net.hr