VELIKA KARIJERA U BROJKAMA / Ovo sigurno niste znali o legendarnom Škotu

Objava legendarnog menadžera Manchester Uniteda alarmirala je naravno i brojne statističare koji pokušavaju karijeru 71-godišnjeg Škota opisati kroz brojke.

8.5.2013.
12:00
VOYO logo

Nogometnu javnost u srijedu je iznenadila i rastužila vijest kako se na kraju sezone od trenerskog posla oprašta Sir AlexFerugon. Objava legendarnog menadžera Manchester Uniteda alarmirala je naravno i brojne statističare koji pokušavaju karijeru 71-godišnjeg Škota opisati kroz brojke.

Došli su tako do brojke od 2152 utakmice koje je vodio u karijeri, od toga je 1497 puta sjedio na klupi Crvenih vragova. U karijeri je osvojio ukupno 49 trofeja, dok je englesko prvenstvo osvajao u 13 navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko najduži Fergusonov niz bez poraza na klupi Uniteda ubilježio je u razdoblju od prosinca 1998. do listopada 1999. kada ga suparnici nisu pobijedili u čak 45 utakmica. Najveću pobjedu ostvario je 1995. kada je Manchester United razbio Ipswich Town sa 9:0, a najteži poraz skrivili su gradski rivali koji su United dobili sa 6:1.

Ferguson je bio poznat kao stručnjak koji je rijetko trošio velik novac na pojačanja, a najviše je izdvojio za DmitraBerbatova za kojega je Tottenhamu isplatio 38 milijuna eura. Najviše je inkasirao prodavši Ronalda Real Madridu - 92 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, zbog raznih suspenzija propustio je 17 utakmica Uniteda, a već je godina u sukobu s BBC-jem kojem nije dao intervju već sedam godina.

Plaća Sir Alexa ove sezone iznosila je sedam milijuna eura, dok je svoj mandat na Old Trafford započeo sa 60.000 eura godišnje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo