kufer pun snova / Ovaj Japanac je došao u Zagreb postati Ivano Balić!

Sigurnost svog doma u Tokiju napustio je Kanjiro i krenuo u Hrvatsku! Iako se nikada nije profesionalno bavio rukometom, imena naših reprezentativaca su mu sveto pismo pa je odlučio ući u bilo koju našu profesionalnu momčad. Prvo je zakucao na vrata RK Dubrave, gdje su ga posjetile kamere RTL Televizije.

9.7.2013.
18:05
VOYO logo

Za njega postoje rukomet i hrvatski rukomet. Simpatični Kanjiro iz Tokija je potegao do Zagreba, s tri kufera odjeće i jednim punim snova.

"Hrvatski nacionalni tim vrlo je jak, osvajači su olimpijskih medalja. Želim učiti hrvatski rukomet. Želim postati kao gospodin Ivano Balić. Želim postati profesionalni igrač", priznao je Kanjiro Kato.

Iz vedra se neba pojavio na vratima rukometnog kluba Dubrava. Natucajući engleski objasnio je kako je u Hrvatsku došao samo da bi igrao profesionalno rukomet, iako dosada nikada nije. No, tako punog žara, tko bi ga odbio.

"Netko je pozvonio na vrata, kolega Klarić je izašao van, nije ga bilo ni pet minuta i vratio se sa Kanom", prepričao je PK Dubrava, Ivan Trgovčević.

Igrači su u to vrijeme bili u Zadru, a nikad sretniji Kanjiro im se pridružio na treninzima. Naši reprezentativci za njega nisu samo ljudi, oni su, smatra, nadnaravna bića, čija imena, izgovara poput najsvetije molitve.

Uskoro mu ističe viza, vratit će se u Japan, ali sve će, kaže, napraviti da dobije mogućnost dužeg boravka u Hrvatskoj. Također je počeo učiti i jezik.

Hvala mu uzvraća cijela ekipa, jer boljeg i hrabrijeg obožavatelja nikada nisu imali.

Put do sportske prve lige bio bi jako dug, ali u jednoj prvoj ligi već čvrsto drži svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo