VIDEO: / Svijet je rijetko vidio veće luđake od ovih!

Sport gura ljude da se stave u situaciju rigorozne fizičke torture kako bi imali šansu doći do slave i bogatstva. Ovo je priča o sportovima koji ne nude novac i slavu, već samo bol i patnju.

30.3.2013.
11:44
VOYO logo

1. Svjetsko prvenstvo u sauni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je vrlo jednostavna. Natjecatelji se sakupe u sauni, temperatura je ugodnih 110 'celzijevaca' i onaj tko ostane posljednji u tom 'paklu' - novi je svjetski prvak. Prvenstvo se 11 godina zaredom održavalo u Finskoj i natjecatelji su dolazili iz čak 20-ak zemalja.

Prvenstvo je ukinuto 2010. godine jer su dva finalista pala u nesvijest i završila u bolnici. Rus Vladimir Ladiženski je preminuo i tako osvojio drugo mjesto, a domaći natjecatelj Timo Kaukonen je prošao 'samo' s teškim opeklinama i postao posljednji prvak. Organizator je ugasio besmisleno natjecanje, a kako je Rus u organizmu imao veliku količinu lijekova, spasili su se i mnogih mogućih tužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Debljanje Dinka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi tog plemena s juga Sudana drže do debljine, odnosno pretilost je za njih znak bogatstva. Svake godine samci u plemenu se natječu u ispijanju mlijeka kroz tri mjeseca. Najdeblji je naravno pobjednik, a kroz taj period Sudanci se trude što manje trošiti kalorije na hodanje ili nekakav fizički rad.

Kad prođu tri mjeseca, natjecatelji se skidaju do gola i mažu kravljim izmetom i tako paradiraju kao pravi šampioni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Self-Transcendence utrka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdulja utrka na svijetu traje mrvicu manje od 5.000 kilometara. Trkači ih moraju pretrčati kroz 52 dana, što znači da dnevno u prosjeku trče dva i pol maratona. Prava sitnica. Posebna je i lokacija, jedan blok zgrada u Jamaica Queensu, siromašnom kvartu u New Yorku. Osim nevjerojatne fizičke izdržljivosti, potrebna je velika i mentalna snaga svakodnevno trčati pola dana oko istog kvarta, a usput i paziti da vas ne zaskoči i neki kriminalac.

4. Povlačenje ušiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na planeti postoji Eskimsko-indijske Olimpijske igre, a jedan od najpopularnijih sportova povlačenje ušiju. Kako se to radi? Suparnici sjednu jedan nasuprot drugog, povežu si noge i nekom vrstom opruge spoje i uši. I kreće povlačenje, onaj koji prvi odustane od bolova ili mu pukne opruga je izgubio. Dok to rade, popularno je i vrijeđati suparnika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo