IZBORNIK BABIĆ SE POSIPA PEPELOM: / 'Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja'

Image

Nakon šokantnog poraza od Poljske u četvrtfinalu olimpijskog turnira 30:27, u taboru hrvatske rukometne reprezentacije zavladala je velika tuga.

18.8.2016.
4:01
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Željko Babić odmah je nakon susreta prokomentirao poraz od Poljske koja se tako na najbolji mogući način osvetila našoj izabranoj vrsti za onaj poraz u veljači ove godine (37:23) na EP-u. I to u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale spomenutog natjecanja.

Babić prihvatio odgovornost za poraz

'Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja, nešto nisam napravio kako treba, a mislim da se radi isključivo u psihološkoj pripremi igrača', kazao je nakon poraza od Poljske izbornik rukometaša Željko Babić za kamere HTV-a i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taktička priprema nije bila upitna, ali mentalno sam negdje pogriješio i to je bio naš najveći problem. Imali smo preveliki pritisak. Nismo bili opušteni, bili smo spori kao blato, sporih i predvidljivih kretnji, a tu je moja krivnja kao izbornika. Istina, bili smo favoriti u ovoj utakmici, bili smo i u odličnoj formi koja ne može samo tako nestati za dan i pol. Jednostavno, nisam ih uspio opustiti za ovo četvrtfinale, možda sam se ja trebao više smijati, sada stvarno ne znam. Ako stručne službe Saveza procijene da sam puno pogriješio otići ću s mjesta izbornika reprezentacije. Samo, mislim da se izbornik ne mijenja nakon jednog lošeg natjecanja", prihvatio je odgovornost Babić, dodavši kako i njega čudi da u prvom poluvremenu nije Hrvatska napravila nijedan prekršaj što je pravi dokaz loše igre u obrani Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo bili pravi, ovo je bilo kao i protiv Katara'

"Kako je moguće da smo primili 18 golova u prvom dijelu? I ja se to pitam. Vjerujte, meni je najteže, ovo je moj poraz. Ne toliko za momčad, jer smo na ovom turniru pobijedili i Francusku i Dansku, te smo pokazali odličnu igru", kazao je Babić i objasnio zašto je Duvnjaka izvadio iz igre, a kad je on izašao Hrvatska je počela šepati u igri. I na kraju skroz pala.

Image

"Logično je bilo da ga vadimo dok smo vodili i da ga čuvamo za kraj. Nije to razlog poraza. Bio je ovo ogroman pritisak i nismo izdržali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su pored novinara prolazili u velikoj tišini i tek nakon velikog nagovaranja su pristali dati izjavu. Tuga na njihovim licima bila je golema. Itekako vidljiva. Naši rukometaši su nakon slavlja protiv Danske i Francuske imali velika očekivanja u ovom susretu, ali nisu uspjeli.

'Dva mjeseca smo radili i trpili za ništa'

"U šoku sam. Dva mjeseca smo radili i trpili za ništa. Nismo bili pravi, ovo je bilo kao i protiv Katara, a stvarno ne znam razlog poraza i ovakve igre. Bielecki nas je ubio u prvom dijelu, u drugom smo ih stigli, ali smo potom griješili. Ja sam napravio par gluposti", kazao je Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podbacili smo u najvažnijoj utakmici. Igrali smo jako loše u prvom dijelu, primili smo 18 golova, a Karol Bielecki nas je ubijao sa šutevima sa 11-12 metara. Dali smo sve od sebe, nije bilo dovoljno", izjavio je Jakov Gojun koji nas je oštetio u 28. minuti kad je udario Karola Bieleckog i zaradio crveni karton

"To je sport. Opet smo kiksali u važnoj utakmici i nismo napravili iskorak. Najgore je što smo nakon jako loše igre stigli njihovo vodstvo i imali priliku povesti, ali nismo uspjeli. Nije bio problem u snagi, već mentalnom fokusu", izjavio je Marko Kopljar koji na ovom turniru nije briljirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ROBERTO SCHMIDT

Najbolji hrvatski stijelac u ovom susretu bio je Luka Stepančić s postignutih sedam golova.

"Nije bilo agresivnosti. Oni su odmah u startu napravili osjetnu prednost. Mi smo ih stigli u nastavku utakmice, ali u završnici nismo imali mirnoće da ih stisnemo. Bielecki nam je zabio 12 golova, nismo imali ni sreće ni snage za pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo