Zapanjujuće otkriće: Piloti su krivi za veliku tragediju!

3.11.2011.
12:07
VOYO logo

"Kapetan aviona odlučio je uzletjeti pri brzini od 190 kilometara na sat, što je brzina za 20 km/h niža ispod minimalne koju zahtijeva avion takve mase (54 tone) i snage motora", izjavio je predsjednik istražne komisije Aleksej Morozov.

Također je otkriveno da je jedan od pilota, kapetan ili drugi časnik, slučajno pri uzlijetanju pritisnuo pedalu kočnice. Dogodilo se to stoga što piloti nisu bili naviknuti na letjelicu. Obojica su, naime, češće upravljali sasvim drugim tipom zrakoplova, na kojem je nožna pedala imala funkciju ubrzanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je također utvrdila da je posadi nedostajalo treninga, da nije odradila nužne predradnje prije leta, da se nije držala standarda pri polijetanju i da je manjkalo koordinacije među njezinim članovima.

Nadalje, niti jedan od pilota nije bio spreman za let. U krvi jednog od njih pronađeni su tragovi sedativa, dok je drugi imao dijagnozu bolesti koja je smetala obavljanju njegove profesije. S tehničke strane, 18 godina stari zrakoplov je bio u savršenom stanju, zaključak je istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragična se nesreća dogodila sedmog rujna. Avion se srušio uz obalu Volge malo nakon polijetanja iz Jaroslavlja za Minsk, gdje je Lokomotiv protiv Dinama trebao igrati utakmicu Kontinentalne hokejaške lige (KHL).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo