TRAGEDIJA U FORMULI / Vozač (18) poginuo u stravičnom sudaru na utrci u Belgiji: Još je jedan vozač preminuo na istoj stazi prije četiri godine

Image
Foto: Twitter / Screenshot

Bilo je izuzetno opasno održavati utrku s obzirom na to da su vremenski uvjeti bili izrazito loši

1.7.2023.
15:15
Twitter / Screenshot
VOYO logo

Strašna tragedija dogodila se u Belgiji. Na Regionalnom europskom prvenstvu u Formuli u Spa-Francorchampsu u Belgiji došlo je do nesreće u kojoj je poginuo nizozemski vozač Dilano van 't Hoff (18).

Vozač iz tima MP Motorsport je izgubio kontrolu nad vozilom i sudario se s drugim vozačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je izuzetno opasno održavati utrku s obzirom na to da su vremenski uvjeti bili izrazito loši, a obilna kiša je natopila stazu. Jedan od gledatelja na tribini snimio je trenutak nesreće, a u pozadini su se čuli krici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef F1 Stefano Domenicali napisao je: "Tako smo tužni što smo saznali da je Dilano van ‘t Hoff danas preminuo u Spa-Francorchampsu. Dilano je umro u potrazi za ostvarenjem svojih snova…"

Oglasili su se i aktivni vozači F1. Aktualni prvak i vozač Red Bulla Max Verstappen na Twitteru je objavio njegovu fotografiju uz opis: "Izuzetno sam tužan što danas čujem vijesti o Dilanu.. Želim izraziti sućut Dilanovoj obitelji i voljenima. Počivaj u miru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spa-Francorchamps je također bila staza na kojoj je vozač Formule 2 Anthoine Hubert poginuo u užasnom sudaru pri brzini od 170 km/h na Velikoj nagradi Belgije 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo