VATERPOLISTI JUGA U TRANSU: / 'Ovo je čudo. Ovo nitko nikad prije nas nije napravio'

Image
Foto: Facebook/Jug CO

Vaterpolisti Juga po četvrti su put postali prvaci Europe.

5.6.2016.
10:39
Facebook/Jug CO
VOYO logo

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga osvojili su naslov prvaka Europe svladavši u finalu u Budimpešti grčki Olympiacos sa 6-4. Jug je u Budimpešti došao do svog četvrtog naslova prvaka Staroga kontinenta nakon 1981., 2001. kada su u finalu također nadigrali grčki sastav, te 2006. godine.

Savršen kraj sezone

"Perfektan kraj perfektne sezone. Osvojena sva četiri trofeja i to svi na drukčiji način. Time smo pokazali da smo najbolja momčad u Europi ove godine. Ne mogu reći da sam očekivao ta četiri trofeja, niti da ćemo do kraja sezone ovako funkcionirati usprkos svim problemima koje smo imali. Otkad se ova ekipa okupila prošlog ljeta ona funkcionira s pozitivnom energijom. Gazili smo sve pred sobom, na najbolji mogući način, bez trošenja emocija na gluposti. Velika zahvala igračima, mom stožeru, klubu koji ovo sve drži, i na kraju našim navijačima koji su bili tu uz nas, koji su još radosniji nego mi", poručio je trenEr Juga VjekoslavKobešćak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je čudo. Ovo nitko nikad prije nas nije napravio. Osvojili smo titulu izvan Grada. Ovo je strašno i još nismo svjesni što smo napravili. Odigrali smo 150 posto, zasluženo slavili, ostavili smo srce u bazenu protiv ekipe koja cijelu sezonu nije izgubila utakmicu, to dovoljno govori", izjavio je za službenu klupsku stranicu Marko Bijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična obrana

"Bilo je strašno. Cijeli turnir smo imali odličnu obranu, a znali smo da možemo zabiti puno golova. Znali smo da imamo šansu ako bude što manje golova. Primili smo samo četiri gola. Svi smo bili sjajni, ali Marko Bijač… On je bio najbolji", rekao je pak Xavi Garcia dok je Hrvoje Benić poručio sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Totalno sam bez komentara, ovo je neopisivo. Nisam još svjestan. Ušli smo u klupsku povijest. Možda tek za koji dan budem svjestan".

Perrone ostaje

Osim velikog pehara namjenjenog prvaku Europe put Dubrovnika će sutra i pehar za najboljeg vratara turnira kojeg je primio Marko Bijač, a Felipe Perrone proglašen je najkorisnijim igračem Final six-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bajka. Nikad nije bilo teže, ali smo uspjeli naparviti čudo. Ostajem u Dubrovniku i iduće godine, i dalje ću igrati za Jug jer ovakve atmosfere i povezanosti ljudi s klubom nema nigdje na svijetu‘ kazao je nasmijani Felipe Perrone. Najbolji kad je napotrebnije. MVP u Zadru, MVP u Budimpešti, i prava je šteta što je radi operacije preskočio Final four Regionalne lige", izjavio je Perrone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najvažnija je vijest da on ostaje u Jugu i sljedeće godine, objavio je klub.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike