Play ponuda

VELESLALOM ISPOD OČEKIVANJA / Filip Zubčić odradio vrlo dobro drugu vožnju, ali nije mogao ni do plasmana među prvih 10

Image
Foto: Profimedia

Marco Odematt pobijedio je u veleslalomu u Alta Badiji

20.12.2021.
14:28
Profimedia
Play ponuda

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 12. mjesto u veleslalomu u Alta Badiji. Zubčić je u svojoj najboljoj disciplini podijelio 12. mjesto sa Slovencem Žanom Kranjecom, a njihovo vrijeme bilo je 2:28:18.

Vodeći u poretku veleslalomaša Marco Odermatt pokazao je i u ovoj utrci zašto je u ovoj disciplini dominantna sila. Odvozio je sjajno obje vožnje i zasluženo odnio maksimalan broj bodova i iz ove utrke. Drugo je mjesto osvojio Luca De Aliprandini, dok je treći bio Alexander Schmid.

Image
PREMA IZBORU KAPETANA /

Marko Livaja proglašen najboljim igračem Prve HNL i otkrio planove za budućnost: 'Želim samo jednu stvar'

Image
PREMA IZBORU KAPETANA /

Marko Livaja proglašen najboljim igračem Prve HNL i otkrio planove za budućnost: 'Želim samo jednu stvar'

Zubčić 14. ukupno

Zubčić je nakon prve vožnje imao deveto mjesto, a startao je s brojem 4, prije njega su išli najbolji talijanski veleslalomaš Luca De Aliprandini, vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt i Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Zubčić je trenutno 14. u ukupnom poretku veleslalomaša. Lljestvicu predvodi Marco Odermatt s 380 bodova, dok je drugi Henrik Kristoffersen s 218.

Tijek utrke

Kraj utrke. Marco Odermatt pobijedio je u veleslalomu u Alta Badiji. Filip Zubčić osvojio je 12. mjesto.

14:22 - Preuzima vodstvo Alexander Schmid, ali Zubčić je ispao sad iz prvih 10. Na 11. je mjestu, no nekako je očekivano da bi mogao završiti 13.

14:18 - Henrik Kristoffersen preuzeo je vodstvo, što znači da je Zubčić deveti.

14:16 - Kranjec i Braathen su uspjeli ući ispred Zubčića, Hrvat je sad osmi.

14:11 - River Radamus ugurao se ispred Filipa Zubčića, Hrvat je sad pao na šesto mjesto.

14:10 - Filip Zubčić odradio je vrlo dobru drugu vožnju, ali neće na postolje. Trenutno je na petom mjestu.

13:30 - Krenula je druga vožnja.

12:00 - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić na devetom je mjestu nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji. Zubčić ima zaostatak od sekunde i 48 stotinki za vodećim Marcom Odermattom.

Zubčić je krenuo u utrku sa stratnim brojem 4, prije njega su išli najbolji talijanski veleslalomaš Luca De Aliprandini, vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt i današnji pobjednik Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Zubčić je odvozio dosta dobro, bez prevelikih grešaka, no bilo je to dovoljno na kraju samo za deveto mjesto.

10:55 - Nakon prvih 30 skijaša imamo poredak u kojem je Filip Zubčić na devetom mjestu. Nije loše, može u drugoj vožnji još do postolja, zaostatak je to koji je nadoknadiv.

10:27 - Nakon prvih 15 skijaša koji su odradili prvu vožnju, Filip Zubčić je na osmom mjestu, dok Marco Odermatt suvereno drži prvo mjesto.

10:24 - Ugurao se taman ispred Zubčića Norvežanin Lucas Braathen i svrgnuo ga sa sedmog mjesta.

10:18 - Nakon što je deset najboljih skijaša odradilo prvu vožnju, Filip Zubčić je na sedmom mjestu, no imali su većih problema od njega i odlični skijaši Melliard, Pinturault i Faivre.

10:07 - Filip Zubčić nije baš odradio najbolju prvu vožnju. na četvrtom je mjestu trenutno, ali ima zaostatak za Odermattom od sekundu i 38 stotinki.

10:00 - Počela je prva vožnja. Luca De Aliprandini kreće prvi.

9:45 - Čeka se start utrke koji je najavljen za 10 sati.

9:30 - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je u nedjelju osvojio deveto mjesto u veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji, danas ima priliku pokazati da je ta utrka bila samo loš dan i da može puno bolje. Nakon tog veleslaloma i devetog mjesta Zubčić je izjavio da nije baš sretan rezultatom.

"Nisam baš zadovoljan, nadao sam se boljem rezultatu. Bilo je i dobrih segmenata, nije skijanje bilo toliko loše. Međutim, između prvog i drugog prolaznog vremena sam jako puno izgubio i u prvom i u drugom 'laufu'. Taj me dio staze koštao puno boljeg rezultata", rekao je Zubčić nakon prvog od dva natjecanja na legendarnoj stazi Gran Risa.

"Sutra je nova utrka, nova šansa. Neću razmišljati o današnjoj utrci nego ću se okrenuti sutrašnjoj i pokušati odraditi na maksimalan način", poručio je Zubčić koji je u nedjelju imao startni broj 5, a u ponedjeljak će u prvoj vožnji startati kao četvrti.

Prva vožnja od 10:00

Prije najboljeg hrvatskog skijaša stazom će se spustiti najbolji talijanski veleslalomaš Luca De Aliprandini, vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt i današnji pobjednik Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Kao što je to bio slučaj i u nedjelju, start prve vožnje predviđen je za 10 sati, a druga bi trebala započeti u 13.30 sati.

Play ponuda
Play ponuda