PREMA IZBORU KAPETANA / Marko Livaja proglašen najboljim igračem Prve HNL i otkrio planove za budućnost: 'Želim samo jednu stvar'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Livaja nije propustio priliku otkriti koji su mu planovi za budućnost

20.12.2021.
13:49
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Napadač Hajduka Marko Livaja proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 19. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Livaja je ponio sa 76 bodova, 20 više od drugoplasiranog napadača Rijeke Josipa Drmića, dok je treće mjesto zauzeo napadač Dinama Bruno Petković sa 50 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, prvi put otkako tportal u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša bira najboljeg igrača godine, pobjednik ove tradicionalne ankete stiže iz redova Hajduka.

Image
LEGENDARNO 'OKO SOKOLOVO' /

Mateo Beusan nam je objasnio što se zaista dogodilo na Poljudu: Bjelici se ovo nikako neće svidjeti

Image
LEGENDARNO 'OKO SOKOLOVO' /

Mateo Beusan nam je objasnio što se zaista dogodilo na Poljudu: Bjelici se ovo nikako neće svidjeti

Prvi osvajač nagrade bio je Niko Kranjčar (2003), a posljednji Arijan Ademi. Jedanaest puta nagradu je odnosio nogometaš Dinama, pet puta igrač Rijeke te po jednom nogometaš Šibenika (Ermin Zec, 2009.) i Zadra (Ivan Santini, 2011.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima hrvatskih prvoligaša, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2021. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.

'Želim osvojiti trofej s Hajdukom'

Zbrajanjem bodova najbolji igrač HT Prve lige postao je Livaja, koji je od mogućih 100 osvojio 76 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izboru ove godine. Velika je čast dobiti ovu nagradu, posebno kada vidim koji su je sve igrači dobivali u prošlosti, a ujedno je to motiv da u nastavku sezone pokušam igrati na još većem nivou. Želim zahvaliti i svojim suigračima kojima pripadaju velike zasluge jer zajedno smo zaslužni za ono što prikazujemo na terenu. Bila je ovo uspješna godina za mene, a nadam se da će sljedeća biti još uspješnija za Hajduk," kazao je Livaja kojem je trofej pobjedniku predao idejni začetnik ove akcije Silvijo Škrlec u Bijelom salonu poljudskog stadiona.

Livaja nije propustio priliku otkriti koji su mu planovi za budućnost. "Drago mi je zbog ove nagrade koju posvećujem obitelji i suigračima, ali želim s Hajdukom osvojiti jedan trofej, a to je prvenstvo i nadam se da ću ga osvojiti," rekao je Livaja novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je na listi pobjednika naslijedio kapetana Dinama Arijana Ademija, a ovaj naslov su osvajali i Luka Modrić, Mario Mandžukić, Andrej Kramarić, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Sammir…

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo