CRO RACE / Usprkos padu Aular osvojio hrvatsku utrku za slavu: Posljednji kilometri donijeli ludu jurnjavu

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dramatični završetak Cro Race utrke

1.10.2023.
15:53
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Venezuelanac Orluis Alberto Aular (Caja Rural-Seguros RGA) pobjednik je osmog izdanja biciklističke utrke "CRO Race" iako je danas pao 200 metara prije cilja posljednje etape pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, dok je pobjednik te posljednje dionice vožene sa startom u Samoboru Novozelanđanin Campbell Stewart (Jayco-AlUla).

Image

Međunarodna biciklistička utrka ”Velika nagrada Dugopolja 2017” – utrka za cestovni kup Hrvatske!

Image

Međunarodna biciklistička utrka ”Velika nagrada Dugopolja 2017” – utrka za cestovni kup Hrvatske!

200 metara prije cilja se sudario s vozačem bicikla

Aular se točno na oznaci od 200 metara prije cilja sudario s jednim od vozača Bahrain Victoriousa te završio u ogradi te nije mogao sudjelovati u završnom sprintu iako je bio odlično pozicioniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se prilika ne samo za etapnu pobjedu već i za slavlje u ukupnom redoslijedu otvorila iskusnom Norvežaninu Alexanderu Kristoffu (Uno-X), on je pobjedom u Zagrebu mogao Aularu "oteti" i crvenu majicu. Kristoff je bio u vodstvu sve do 30-ak metara prije ciljne linije, a tada ga je ipak pretekao Stewart pa je 36-godišnji Norvežanin završio drugi kako u etapi tako i u konačnom redoslijedu. Treće mjesto u Zagrebu osvojio je Slovenac Gal Glivar (Adria Mobil).

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

01.10.2023., Zagreb - 6. etapa biciklističke utrke CRO Race od Samobora do Zagreba u dužini od 157,5 kilometara. Bilo je uzbudljivo. Svaka čast svima koji su nastupili.

Tri sekunde bolji

U konačnici je Aular ostvario tri sekunde bolje vrijeme od Kristoffa, dok je treći u ukupnom redoslijedu Britanac Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) sa sedam sekundi slabijim vremenom od Aulara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristoff je ipak osvojio plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru u utrci, zelenu majicu za najboljeg penjača osvojio je Nijemac Jonas Rapp (Hrinkow Advarics), dok je bijelu majicu za najboljeg mladog vozača osvojio Amerikanac Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers).

Bilo je napeto

Na prvom prolaznom cilju u Svetoj Nedelji, koji se nalazio na samo tri kilometra od starta prvi je bio Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X) ispred Britanca Ethana Haytera (INEOS Grenadiers) i Danca Louisa Bendixena (Uno-X). Hayter je drugim mjestom u Svetoj Nedelji osvojio dvije sekunde bonifikacije te tako smanjio svoj zaostatak u ukupnom redoslijedu za vodećim Aularom s devet na sedam sekundi, dok je Kristoff s tri sekunde bonifikacije za prvo mjesto smanjio zaostatak za Aularom sa 12 na devet sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je bijeg petorice vozača u kojem su se nalazili Poljak Mateusz Kostanski (Voster), Slovenac Aljaž Turk (Adria Mobil), Danac Martin Pedersen (Lidl-Trek), Južnoafrikanac Travis Stedman (Q36.5) i Austrijanac Mario Gamper (Santic-Wibatech). Oni su "pokupili" bonifikacije na drugom prolaznom cilju u Dugom Selu, Kostanski kao prvi, Turk kao drugi, a Pedersen kao treći, pa se situacija u ukupnom redoslijedu nije mijenjala.

Bjegunci su ostali na čelu i do brdskog cilja u Svetom Ivanu Zelini gdje je prvi bio Stedman ispred Kostanskog i Gampera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luda jurnjava za etapnu pobjedu

Prilikom dolaska na završna tri kruga pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu iz bijega je otpao Turk, no ostala četvorica uspjela su se održati na čelu i do posljednjeg prolaznog cilja 10 kilometara prije cilja kojega je osvojio Stedman ispred Pedersena i Gampera. 

Glavna skupina uhvatila je bjegunce tri kilometra prije cilja, pa je započela luda jurnjava za etapnu pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo