NOVI DAN / Svjetsko prvenstvo u skijanju: Pinturault novi svjetski prvak, Hrvat zauzeo 15. mjesto

Image

Schwarz je u superveleslalomu zaostao šest stotinki, a u slalomu četiri za Pinturaultovim rezultatom, uz jednu veću pogrešku neposredno prije cilja, koja mu je odnijela pobjedu i obranu naslova svjetskog prvaka.

7.2.2023.
17:29
VOYO logo

Po drugi put u karijeri 31-godišnji Francuz Alexis Pinturault osvojio je naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji trijumfom na otvaranju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Courchevelu i Meribelu, a jedini hrvatski predstavnik Tvrtko Ljutić osvojio je 15. mjesto.

Za 20-godišnjeg Zagrepčanina to je bio drugi nastup na svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji i prvi plasman među 15 najboljih, do kojeg je stigao zaostavši za pobjednikom nešto više od devet sekundi (+9.33). Ljutić je u superveleslalomu imao 40. rezultat, a za Pinturaultom je zaostao za 4.23 sekundi, dok je u slalomu došao do cilja sa 17. rezultatom, što mu je u konačnici donijelo ukupno 15. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinturault je drugi naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji nakon trijumfa 2019. u švedskom Areu, osvojio postavivši najbolje vrijeme u superveleslalomu (1:08.25), a potom u slalomu trećim rezultatom obranio prednost koju je imao u odnosu na branitelja naslova, 27-godišnjeg Austrijanca Marca Schwarza. Francuz je u zbroju dviju vožnji bio brži za deset stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo