SUSPENDIRANA BIVŠA OLIMPIJSKA POBJEDNICA I SVJETSKA REKORDERKA: / Tri puta u jednoj godini izbjegla testiranja na doping

Image
Foto: Profimedia

Preuzela punu odgovornost za propuštene testove rekavši da nije uspjela ispravno ažurirati svoja mjesta stanovanja

17.2.2020.
15:48
Profimedia
VOYO logo

Međunarodna plivačka federacija (FINA) suspendirala je na dvije godine bivšu olimpijsku pobjednicu Litavku Rutu Meilutyte (22) zbog kršenja antidopinških pravila.

Mlada Litavka je suspendirana jer je unutar jedne godine čak tri puta izbjegla dopinško testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meilutyte, koja je u svibnju prošle godine objavila prekid karijere, bit će suspandirana od srpnja 2019. do srpnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska rekorderka

Tijekom saslušanja, Meliutyte je preuzela punu odgovornost za propuštene testove rekavši da nije uspjela ispravno ažurirati svoja mjesta stanovanja. Zatražila je da joj se odobri 12-mjesečna suspenzija kako bi mogla nastupiti na OI u Tokiju, ali nije udovoljeno njezinoj zamolbi.

Meilutyte se proslavila kada je na OI u Londonu 2012. godine sa svega 15 godina osvojila zlato na 100 m prsno. Godinu dana kasnije bila je i zlatna i na svjetskom prvenstvu u Barceloni postavivši novi svjetski rekord 1:04.35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin svjetski rekrod je trajao četiri godine, a oborila ga je Amrikanka Lilly King koja je u srpnju 2017. isplivala vrijeme 1:04.13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo