Šumaher u kritičnom stanju posle pada na skijanju!

Lekari se bore za život sedmostrukog šampiona Formule 1

30.12.2013.
13:21
VOYO logo

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher bori se za život i njegovo stanje je kritično nakon pada na skijanju, saopštili su doktori u bolnici u kojoj je Nemac.

Doktori su demantovali spekulacije francuskih medija da je Šumaher operisan i drugi put i dodali da je rano davati bilo kakve prognoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šumaher je pretrpeo ozbiljnu traumu. Bio je u veoma lošem stanju, kritično, kada je stigao, i brzo je pao u komu. Morali smo brzo da reagujemo, kako bismo ublažili pritisak u lobanji“, saopštio je portparol bolnice u Grenoblu.

Vrh Dent du Burgin gde se dogodio Šumaherov pad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Johan Pajan je dodao: „Rekao bih da se ova nesreća dogodila na pravom mestu, jer je on odmah prebačen u bolnicu i operisan je čim je stigao. Njegovo stanje je još uvek kritično, on je još uvek u komi i biće do daljnjeg. Sve što smo mogli da uradimo smo uradili, a u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo da li će se oporaviti.“

Šumaher je tokom nedelje bio u komi i operisan je, a pretpostavlja se da je došlo do krvarenja na mozgu. Najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 nastradao je u nedelju u 11.07, u odmaralištu Meribel, tokom vožnje van skijaških staza, a prilikom pada glavom je udario u kamen i zadobio teže povrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetčetvorogodišnji Nemac primljen je u lokalnu bolnicu u nedelju 11.53, ali je ubrzo prebačen helikopterom u Univerzitetsku bolnicu u Grenoblu.

Spekuliše se da je Šumaher imao i drugu operaciju, a bivši doktor F1 Geri Hartstin rekao je to loša vest ukoliko je informacija tačna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski ski centar Meribel gde je Šumi bio na odmoru sa porodicom

Šumaherov PR tim je najavio da neće davati česte komentare stanja vozača. Podršku Šumiju daju fanovi ispred bolnice, a na društvenim mrežama podrška je stigla od mnogih poznatih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Grenoblu je i Šumaherova porodica, supruga Korina, sin Mik (koji je bio sa Šumijem na stazi u trenutku nesreće) i ćerka Đina-Mari su uz legendu svetskog sporta.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo