Stojić i Beđik bez premca u Evropi

Srpski dvojac bez kormilara osvojio je titulu evropskog prvaka

2.6.2013.
14:33
VOYO logo

Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik osvojili su danas titulu prvaka Evrope na šampionatu koje se održava u Sevilji.

Srpski reprezentativci bili su ubedljivi u finalnoj trci i trijumfovali sa vremenom 7:02,59, ispred posada Poljske (7:04,78) i Holandije (7:08,27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo evropsko zlato za srpsko veslanje posle šest godina i trijumfa Stojića i Gorana Jagara na šampionatu u Poljskoj 2007.

Srpski reprezentativci su izjavili da su titulu prvaka Evrope na šampionatu u Sevilji osvojili zahvaljući dobroj taktici i sjajnim pripremama u toku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Gotovo šest meseci smo vežbali za današnje finale. U kvalifikacijama smo izveslali najbolju trku ove sezone koja nam je zbog vremena pokazala da imamo brzinu i kvalitet. Francuzi, olimpijski viceprvaci i pobednici prvog ovogodišnjeg Svetskog kupa u Sidneju, bili su lošiji od nas u petak, ali smo i u finalu pokazali da to nije bilo slučajno. Držali smo se od početka do kraja finala svoje taktike, koju smo razrađivali i na Izbornoj regati u Plovdivu i na Internacionalnoj regati u Italiji - rekao je Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo