27. SEZONA / Sportske igre mladih navratile u Sisak: Djeca izborila završnicu u Rijeci

Image

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje

15.3.2023.
13:03
VOYO logo

Veliki sportsko-edukativni dan u Sisku Telemach Dan sporta okupio je više od 2.000 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači borili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Image
KOJI LIK /

Pep Guardiola ponovno briljirao: 'Gubitnik sam, reći ću vam nešto o Juliji Roberts...'

Image
KOJI LIK /

Pep Guardiola ponovno briljirao: 'Gubitnik sam, reći ću vam nešto o Juliji Roberts...'

Mlade sugrađane podržala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport pri Ministarstvu turizma i sporta, Ana Miličević direktorica marketinga Telemach Hrvatska Andrea Šalinović, Event i Sponsorship koordinator, Marko Krička, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska i zamjenik gradonačelnice, Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela grada Siska za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo, Emir Fetibegović, tajnik Zajednice sportskih udruga grad Siska, a za natjecatelje su navijali i igrači Hokejaškog kluba Sisak, aktualni prvaci Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, obratila se prisutnima: “Zadovoljstvo nam je biti domaćin Sportskih igara mladih, mislim da se po dječjim licima vidi koliko su to i djeca jedva čekala. Ovdje su danas djeca iz svih 9 osnovnih škola iz Siska i sretni su što mogu pokazati svoje vještine u graničaru i atletici, a ja sam posebno sretna jer Igre možemo ugostiti u našoj dvorani Zeleni brijeg. Mislim da ovakva natjecanja ne promiču samo sport među mladima, nego promiču i da se gradovi potaknu da ulažu u sportsku infrastrukturu kako bi se mladi mogli baviti sportom, kao što je i Sisak zadnjih 10 godina i drago nam je da na ovakvim manifestacijama to možemo i pokazat.”

'Sport nam daje priliku'

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije - uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama i stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” Izjavila je Ana Miličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravila Matea Kekez: “Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, grad Sisak kao odličnog domaćina izabrali smo za prvi ovogodišnji Telemach Dan sporta. Plazma Sportske igre mladih svjesni svog utjecaja na društvo već vas 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče vas o održivom razvoju i potiču da se razvijete u odgovorne pojedince našeg društva. Danas se prvenstveno dobro zabavite, ne zaboravite na fair play i vidimo se na državnoj završnici u Rijeci.”

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni nagrađivanim hrvačem Pavelom Puklavcem, mlađim seniorskim doprvakom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Ribice u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Strujni udar u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Tonka Bartolović i Frano Sučević, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Aurora Rajković i Marko Gregurić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pobjednici u svim kategorijama dobili su i prigodne Telemach poklone, a svi prisutni su se odlično zabavljali u EON korneru.

Razni sportovi

U sklopu eventa djecu su educirali i predstavnici PU Sisačko –moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo