IZBOR HOO-A / Proglašeni najbolji hrvatski sportaši: Matea Jelić i Tonči Stipanović laureati

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Momčad godine je teniska reprezentacija (Marin Čilić, Borna Gojo, Nikola Mektić, Mate Pavić i Nino Serdarušić) koja je pod izborničkim vodstvom Vedrana Martića došla do finala Davis Cupa.

21.12.2021.
21:37
Profimedia
VOYO logo

 Osvajačica olimpijskog zlata u tekvondou Matea Jelić i dvostruki olimpijski doprvak u jedrenju Tonči Stipanović proglašeni su najbolji sportašima u 2021. u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, a nagrade su im uručene na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela The Westin.

Matea Jelić je osim olimpijskog zlata u Tokiju osvojila i naslov europske prvakinje, a uz ponovno osvojeno olimpijsko srebro u klasi Laser, Tonči Stipanović je u godini na izmaku postao i vlasnikom bronce na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Zanimljivo je da su oboje bili proglašeni najboljim sportašima i prošle godine, kad je Jelić nagradu podijelila s džudašicom Karlom Prodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je ovogodišnju nagradu osvojila u konkurenciji devet nominiranih sportašica, a Stipanović je imao još 11 konkurenata za najboljeg pojedinca.

Image
ZLATNA OLIMPIJKA OTVORILA DUŠU /

Matea Jelić progovorila o prijetnjama: 'Nisu bile upućene samo meni i zbog toga mi nije svejedno'

Tenisači i karatašice najbolji timovi

Momčad godine je teniska reprezentacija (Marin Čilić, Borna Gojo, Nikola Mektić, Mate Pavić i Nino Serdarušić) koja je pod izborničkim vodstvom Vedrana Martića došla do finala Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja ženska ekipa je karate reprezentacija (Ana Lenard, Lea Vukoja, Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko) koja je na Europskom prvenstvu u Poreču osvojila brončanu medalju u borbama.

U izboru za najbolji par, štafetu ili posadu prema kriterijima HOO-a veslačka braća Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici i europski prvaci u dvojcu bez kormilara te ukupni pobjednici Svjetskog kupa, pobijedili su najbolji teniski par svijeta, olimpijske i wimbledonske pobjednike Nikolu Mektića i Matu Pavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković su se već po 11. put u posljednjih 12 izbora našli među dobitnicima ove nagrade. Od 2010. do 2013. triput su osvojili nagradu kao dio trofejnog četverca na pariće, a osam puta su je dobili u dvojcu (triput u dvojcu na pariće i pet puta u dvojcu bez kormilara).

Paviću i Mektiću je dodijeljena nagrada za "najveće sportske promicatelje u svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade i trenerima

Nagradu za najuspješnijeg trenera dobila su trojica laureata: Toni Tomas (tekvondo), Nikola Bralić (veslanje) i Vedran Martić (tenis).

Posebno priznanje HOO-a za promicanje sporta dobile su Sportske novosti, dok su nagradu za fair play dobili Goran Jukić i Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), iz čije je kreativnosti proizašao fair play karton, izvrsno prakticiran i udomaćen na školskim sportskim natjecanjima pod okriljem HŠSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dva vrijedna priznanja za fair play uručena su na ovoj svečanosti, a dvjema Hrvaticama ih je u 2020. odaslao Europski fair play pokret. Jedno je dobila Valentina Pereglin za čin uručivanja već osvojene medalje suparnici, nakon što joj je dodijeljena na temelju bodovnog previda sudaca na SP-u u samostrelu, a drugo priznanje stiglo je Nataši Muždalo, djelatnici Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, za hvalevrijedan projekt "Bonton ponašanja u sportu".

Nagradu Matija Ljubek za životno djelo ove su godine dobili: Branka Batinić (stolni tenis) i Josip Šojat (rukomet) iz Zagreba, Milivoj Bebić (vaterpolo) iz Solina, Želimir Feitl (karate) iz Karlovca i Alojz Muha (odbojka) iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo