LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA / Ivano Balić otkrio veliki plan za našu reprezentaciju: 'Sad je vrijeme za to, daj Bože da se dogodi na prvoj utakmici..'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska je prilikom ždrijeba Europskog prvenstva dobila izrazito jaku skupinu. Prvenstvo otvara 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza

21.12.2021.
20:11
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat okupio je u Zagrebu izabranu vrstu i počeo pripreme za Europsko prvenstvo kojemu su domaćini Mađarska i Slovačka od 13. do 30. siječnja 2022. godine. 

Jedna od najvećih, ako ne i najveća zvijezda na okupljanju reprezentacije bio je legendarni Ivano Balić, nekad najbolji rukometaš svijeta, a danas član stručnog stožera reprezentacije. Balić je za RTL progovorio o predstojećem velikom natjecanju. Njemu radni prosinac nije stran, no ove su godine stvari dosta drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AUUU, BOLI GLAVA /

Našim Kaubojima će pasti mrak na oči. Francuzi objavili koja će ekipa igrati protiv Hrvatske na Euru

Kreće polu-smjena

"Nit sam se umorio niti sam se oznojio, čudan mi je malo ovaj prosinac", rekao je Ivano Balić s osmijehom, no onda je nastavio ipak u ozbiljnijem tonu govoriti o stanju s igračima u našoj reprezentaciji.

"Izbornik je pričao sa svima, a i sa mnom oko selekcije igrača. Složili smo se oko svega. Sad je vrijeme za neku polu smjenu generacija, mladi se moraju naučiti igrati na ovoj razini. Daj Bože da se to dogodi na prvoj utakmici. Oni moraju rasti, a nekom će to ići brže, a nekom sporije", objasnio je Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za RTL je izjavu dao i Luka CIndrić, koji je nakon teže ozljede opet na raspolaganju izborniku Horvatu.

"Nadam se da je gotovo s ozljedama. Ne volim gledati u prošlost. Nadam se da ćemo svi mi igrači biti na svom maksimumu. Mi igramo s emocijom, a navijači nas guraju", rekao je CIndrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krećemo protiv Francuza

Reprezentacija će tek u trećoj fazi priprema, koja počinje na Novu godinu, biti kompletna jer će se tada priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj ligi.  

Kao što je poznato, Hrvatska je prilikom ždrijeba Europskog prvenstva dobila izrazito jaku skupinu. Prvenstvo otvara 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza. Dva dana kasnije, u istom terminu, igraju protiv Srbije. Treći suparnik je Ukrajina s kojom se igra 17. siječnja u 18.00 sati. Sve utakmice prvoga kruga Hrvatska igra u novoj Pick Areni u Szegedu koja može primiti 8000 tisuća navijača.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača za prvi krug priprema

Dominik Kuzmanović (RK NEXE),  Matej Mandić (RK PPD ZAGREB),   David Mandić (RK PPD ZAGREB),  Lovro Mihić (ORLEN WISLA PLOCK),  Marin Jelinić (RK NEXE), Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB),  Josip Božić Pavletić (HC EUROFARM PELISTER),  Filip Glavaš (HC TRIMO TREBNJE),  Leon Šušnja (ORLEN WISLA PLOCK), Marin Šipić (RK PPD ZAGREB) , Veon Nančinović (MONTPELLIER HB) , Nikola Grahovac (RK PPD ZAGREB),  Halil Jaganjac (RK NEXE),  Tin Lučin (ORLEN WISLA PLOCK),  Zvonimir Srna (RK PPD ZAGREB),  Luka Cindrić ((BARCA) , Ante Gadža (HC VARDAR 1961),  Luka Šebetić (HC MOTOR),  Luka Lovre Klarica (RK PPD ZAGREB),  Mateo Maraš (HC EUROFARM PELISTER).

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo