DOBRA VIJEST ZA SANDRU

PRILIKA ZA ISPRAVLJANJE VELIKE NEPRAVDE: Kad je već ne priznaje Europa, možda to učini svijet!

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nominirana je za svjetsku atletičarku godine, prema izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Perković se nalazi među deset kandidatkinja za prestižnu nagradu, što i ne čudi jer je ove sezone po četvrti put zaredom postala europska prvakinja u bacanju diska, obranila je zlatnu olimpijsku medalju i peti put postala pobjednica Dijamantne lige u svojoj disciplini. Pobijedila je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, a pritom je dvaput bacala preko 70 metara.

DOSTA JE ŠIKANIRANJA! Iz Hrvatske upućeno prosvjedno pismo zbog velike nepravde prema Sandri Perković

NEPRAVDA I DALJE BOLI: Proglašeni najbolji atletičari Europe, Sara bez nagrade, Sandra izvan konkurencije

Četiri svjetske rekorderke

Sve joj to nije bilo dovoljno ni da uđe u uži krug tri kandidatkinje za europsku atletičarku godine, ali novu priliku za nagradu ima na svjetskoj razini. Konkurencija su joj četiri atletičarke koje su ove godine srušile svjetski rekord – Almaz Ayana (10.000 m), Kendra Harrison (100 m prepone), Anita Wlodarczyk (kladivo) i Ruth Jebet (3.000 m zapreke). Tu su i Ruth Beitia (skok u vis) koja je proglašena najboljom europskom atletičarkom, te Elaine Thompson (100 i 200 m), Vivian Cheruiyot (5000 i 10.000 m), Caterine Ibarguen (troskok) i Caster Semenya (800 m).

Kandidati za najboljeg svjetskog atletičara su Usain Bolt (100 i 200 m), Thiago Braz (skok s motkom), Ashton Eaton (desetoboj) Mo Farah (5000 i 10.000 m), Eliud Kipchoge (maraton), Conseslus Kipruto (3000 m zapreke), Omar McLeod (110 m prepone), David Rudisha (800 m), Christian Taylor (troskok) i Wayde van Niekerk (400 m).

O pobjednicima će odlučivati glasovi navijača, članova Vijeća IAAF-a i ostatka atletske obitelji, a dobitnici će biti poznati 2. prosinca na svečanosti u Monte Carlu.

Povratak na Net.hr