PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: / Skoro je umro kad je bio dijete, prošao je pravi pakao u životu, a sad je kreirao čudo

'Umalo sam umro. Otrov je počeo djelovati na čitav neurološki sistem i jedan od simptoma koje sam zadobio, odnosno posljedica koje su mi ostale, je i moje mucanje'

1.7.2019.
11:53
Profimedia

Nikome putovanje u golfu nije bilo teže od ono Christiaana Bezuidenhouta iz Južne Afrike, niti je trijumf itko igdje više zaslužio od njega. Južnoafrikanac čiji se život zauvijek promijenio kada je progutao otrov za štakore u dobi od dvije godine, kreirao je čudesnu sportsku priču pobijedivši na europskoj turneji u Mastersu u španjolskoj Valerami prvi put ikad.

Emocije izašle na površinu

I kada ga je Bezuidenhoutova obitelj iznenadila usred udarca, pred ciljem rekli bi smo, žureći da proslavi s njim trijumf kod 18. rupe, izlile su se emocije koje su se kod njega nagomilavale 23 godine, prenosi najčitaniji britanski tabloid The Sun. Bezuidenhout, kome je pobjeda donijela mjesto na ovogodišnjem Open at Royal Portrush-u, mučio se i borio s depresijom nakon što je skor umro kad je progutao otrov za koji je mislio da je Coca-Cola. Odmah je bio podvrgnut ispumpavanju želuca nakon "bizarnog incidenta", kako je to on sam opisao i "bocom od Coca Cole s ulice", na koju je naletio kad se igrao s prijateljem.

'Otrov je počeo djelovati na čitav neurološki sistem'

"Umalo sam umro. Otrov je počeo djelovati na čitav neurološki sistem i jedan od simptoma koje sam zadobio, odnosno posljedica koje su mi ostale, je i moje mucanje. Također, kad sam imao 4. godine dijagnosticirana mi je anksioznost zbog čega sam postao introvertan i depresivan", objašnjava životnu kalvariju Bezuidenhout koju je naplatio trijumfom u Andaluziji na Mastersu.

'Povlačio sam se u sebe, bježao od ljudi'

"Tijekom proteklih četiri ili pet godina polako se počelo poboljšavati moje stanje i počeo sam osjećati više samopouzdanja kada sam govorio pred ljudima, ali prethodnih godina sam se povlačio iz svega i od svakoga", izjavio je Južnoafrikanac Christiaan Bezuidenhout.

Psiholog je pomogao Bezuidenhoutu da se uhvati u koštac s mucanjem prije nego što je bio šokiran što je suspendiran nakon testa na droge za britansko-amaterski golf događaj na ironično, Royal Portrush turniru. Nakon što je preživio okrutne tračeve od "ljudi u industriji golfa" da uzima supstance kako bi poboljšao svoj učinak na terenu, Bezuidenhoutova dvogodišnja zabrana je smanjena na devet mjeseci nakon što je dokazao da su beta-blokatori bili blokirani isključivo za njegovo mucanje. Osvojio je svoj prvi događaj na povratku u Južnu Afriku sa sedam udaraca i pokazao da se sve može kad se hoće, da se snovi ostvaruju ako se u njih vjeruje, ako ih se želi ostvariti.

"Sad su njegove dvije godine teškog puta na Europskoj turneji nagrađene još većom znamenitošću u njegovoj nevjerojatnoj karijeri i još nevjerojatnijem životu", zaključuje The Sun.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali