Preokret: Ivica se ispričao sljemenskom hakleru

Guenter Hujara, direktor FIS-ovih utrka pozvao je trenere austrijske i hrvatske skijaške reprezentacije te im video snimkom dokazao kako Hirscher ipak nije 'haklao' na sljemenskom slalomu.

23.1.2012.
21:01
VOYO logo

U utorak je na rasporedu tradicionalni noćni slalom u austrijskom Schladmingu na kojem se očekuje 50 000 navijača, od čega nekoliko tisuća hrvatskih.

Mladi Austrijanac tijekom dodjela startnih bojeva istaknuo je kako bi odustao da je priča o 'haklanju' na Sljemenu istinita. Pregledom video snimki, treneri su shvatili kako do nesportskog Hirscherovog poteza ipak nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na scenu je tada nastupio Ivica koji se kao pravi sportaš odmah ispričao za riječi koje je putem medija uputio svom konkurentu. Zajedno su pozvali navijače na fer i korektno ponašanje tijekom sljedeće utrke.

A baš se toga prepao prvi trener austrijske reprezentacije Berthold, koji ne želi da ugodno navijanje u proteklim sezonama preraste u navijački obračun zbog spomenutnog slaloma u Zagrebu te oštrih riječi između Hirschera i Ivice Kostelića. "Ne želimo sukobe navijača. Želimo skijašku zabavu kao i svake godine. Od presudne je važnosti da snizimo tenzije oko svega", rekao je Berthold.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo