STRAVIČNA NESREĆA U ITALIJI / Poginuo mladi motociklist, 40 minuta mu pružali pomoć na stazi, ali nije mu bilo spasa

Image
Foto: Profimedia

Na njega je naletio Japanac Ayumu Sasaki

30.5.2021.
15:20
Profimedia
VOYO logo

Mladi švicarski motociklist, 19-godišnji Jason Dupasquier preminuo je u nedjelju od ozljeda zadobivenih pri padu i naletu drugog motora tijekom subotnjih kvalifikacija u razredu Moto3 za Veliku nagradu Italije u Mugellu, objavili su organizatori MotoGP utrka.

Dupasquier je u zadnjim trenucima subotnjih kvalifikacija pao, a na njega je naletio Japanac Ayumu Sasaki, a u nesreći je sudjelovao i Španjolac Jeremy Alcoba. Ni japanski, ni španjolski motociklist nisu teže ozlijeđeni, dok je nesretni Švicarac nakon 40-minutnog pružanja pomoći na stazi helikopterom prebačen u bolnicu Carregi u Firenzi s mnogostrukim ozljedama glave i prsnog koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stravična nesreća Romaina Grosjeana na VN Bahreina, Francuz ipak prošao bez težih posljedica

Image

Stravična nesreća Romaina Grosjeana na VN Bahreina, Francuz ipak prošao bez težih posljedica

Tijekom noći je nad Dupasquierom izvršena hitna operacija prsnog koša, ali je i dalje bio životno ugrožen. Nažalost, u nedjelju je podlegao ozljedama.

Nije mu bilo spasa

"Nakon teške nesreće u kvalifikacijama Moto3 razreda na Velikoj nagradi Italije, s velikom tugom javljamo da je motociklist Jason Dupasquier preminuo. Unatoč najvećim naporima medicinskog osoblja na stazi i svih onih koji su kasnije brinuli za švicarskog motociklista, bolnica je objavila da je Dupasquier, nažalost, podlegao ozljedama", priopćili su na službenom internetskom portali MotoGP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dupasquieru je ovo bila druga sezona u utrkama Svjetskog prvenstva razreda Moto3, a u pet utrka je osvojio 27 bodova i bio na desetom mjestu.

Prva tragedija u pet godina

Njegova smrt je prva na utrkama svjetskog prvenstva u motociklizmu u posljednjih pet godine, otkako je 2016. na stazi u Barceloni, u utrci za  Veliku nagradu Katalonije smrtno je nastradao Španjolac Luis Salom u razredu Moto2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem natjecanju ekipa za koju je vozio Jason Dupasquier nije nastupila, a pobijedio je Talijan Dennis Foggia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo