ALFA I OMEGA / U Splitu (opet) pao rekord: 'Ludnica, dvorana je bila krcata, ovo je neka druga dimenzija. Imamo dobar ždrijeb, ali moramo pojačati jer naš je cilj medalja'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Perica Bukić za Net.hr komentira plasman Hrvatske u četvrtfinale EP-a u Splitu

2.9.2022.
22:35
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Cilj je ispunjen, rekord je (opet) pao i bablje ljeto u petak u Splitu bilo je idilično. Hrvatski vaterpolisti su u 3. kolu skupine B EP-a remizirali 5-5 s olimpijskim doprvacima Grcima pred 9000 navijača, što je rekord kad je u pitanju jedna vaterpolo utakmica u Hrvatskoj. Tako je nadmašena posjeta protiv Francuske od prije dva dana, kad je Barakude 8000 ljudi bodrilo s tribina Spaladium Arene.

Image
KOCKASTI PREDATOR /

Spaladium Arena se tresla: Grke na tribinama dočekala prava morska neman, (ne)viđeno još na vaterpolu

Image
KOCKASTI PREDATOR /

Spaladium Arena se tresla: Grke na tribinama dočekala prava morska neman, (ne)viđeno još na vaterpolu

'Grci su igrali odličnu obranu'

Vjerujemo da su igrači ispunili vlastita očekivanja ovim plasmanom u četvrtfinale, naravno isto kao i izbornik Ivica Tucak i stručni stožer, ali i da moraju i trebaju biti još bolji. Vjerujemo i kako su gledatelji uživali u uzbudljivoj utakmici, iako bi svi nekako htjeli da baš i nije bilo toliko napeto, dramatično...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik hrvatskog vaterpola, alfa i omega HVS-a, službeno dopredsjednik i izvršni direktor Saveza Perica Bukić, javio nam se iz Splita nakon utakmice kako bi podijelio prve dojmove za Net.hr.

Slavni bivši vaterpolist imao je samo riječi hvale za viđeno u montažnom bazenu Spaladium Arene. No, svjestan je kako nema mjestu opuštanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ludnica je ovdje, presretni smo. Bila je nervozna utakmica od samog početka. Hrvatska je bila vrlo rezervirana u napadu. Vrlo smo bili suzdržani i to se prvotno bilo vidjelo na rezultatu. Ma i Grci su bili isto, za gledati nije bila lijepa utakmica. Dobro, nama je posebno nervoza učinila svoje, ali došli smo u posljednjoj četvrtini u egal, čak i poveli. Imali priliku otići na dva-tri razlike, dobiti utakmicu, ali nismo uspjeli, Grci su stvarno igrali odličnu obranu i ovaj njihov golman (Konstantinos Limarakis op.a) za kojeg su svi komentirali da je puno lošiji od prvog golmana reprezentacije, ne znam bi li taj njihov prvi golman imao toliko obrana. Sve je to sport", kazao nam je Perica Bukić i nastavio:

'Trebamo još pojačati, znamo to'

"Najvažnije da smo sačuvali prvo mjesto u grupi, preskočili osminu finala i čekamo četvrtfinale. Svjesni smo za doći među 4 i uzeti medalju trebamo pojačati. Siguran sam da hoćemo. Nervoza je učinila svoje, 9000 ljudi, krcata dvorana, sigurno da je to utjecalo na mlađe igrače, ali ponavljam da su Grci isto igrali kao i mi, rovovska utakmica. Više se nekako pazilo da se ne primi gol nego da se zabije. Očekivano za ovakve utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad Hrvatska nije igrala jednu ovakvu utakmicu u dvorani poput Spaladium Arene, nikad u svojoj zemlji, pred svojim navijačima.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Perica Bukić u velikoj karijeri je ukupno osvojio 40 odličja

'Spaladium Arena je druga dimenzija'

"Mi smo 2010. u Zagrebu na EP-u na Mladosti imali kapacitet 6500, digli smo ga za finale. Bilo je inače 5500 pa smo izmislili još 1000 mjesta. Spaladium Arena ipak je jedna druga dimenzija u odnosu na komfor i mogućnosti. Najvažnije da smo u igri. Čeka nas u utorak teška utakmica, četvrtfinale. Realno je da će to biti Nizozemska. Imamo dobar ždrijeb za dalje. Ali, ne smijemo nikako smetnuti s uma da je ta Nizozemska igrala egal sa Španjolcima i defacto u posljednjih pet sekundi izgubila utakmicu. Nema tu laganih utakmica i moramo biti pravi. Naš cilj je ovdje uzeti medalju, moramo se dizati iz utakmice u utakmicu", zaključio je Pero Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo