NOVI MEDVJED U BRLOGU: / Sin finskog nogometnog reprezentativca pojačao Medveščak

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Mikko Kousa, 27-godišnji Finac rodom iz Lahtija, novo je pojačanje hokejaša Medveščaka, pojačat će obranu zagrebačke momčadi koju već čine Jesse Saarinen i Tuukka Mäntylä.

12.10.2015.
12:47
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

"Potpisali smo novog braniča, Finca Mikka Kousa. Danas stiže u Zagreb, a momčadi će se priključiti kada se vratimo s gostovanja. Mikko je izrazito talentiran ofenzivni branič, iznimnih klizačkih sposobnosti. Voli se priključiti prodorima te je jako dobar 'powerplay' igrač. Drago mu je što se priključuje 'medvjedima' i što će svojim dopinosom pomoći napretku u pozitivnom smjeru“, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Otac nogometaš, sestra golferica

Ovaj branič dolazi iz uspješne sportske obitelji, njegova sestra je igračica golfa, a otac je bio finski nogometni reprezentativac. Veći dio svoje karijere Kousa je proveo u Finskoj. Prije osam godina bio je juniorski prvak Liige igrajući za Pelicanse, a godinu kasnije izabran je u All-Star momčad te na kraju regularne sezone imao najviše golova među svim braničima (15). U seniorskim vodama prvi puta ozbiljnije je igrao u sezoni 2008/09. Dvije godine kasnije promijenio je klub, s HIFK-om osvojio naslov prvaka uz osobni učinak od 28 bodova u 69 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finski reprezentativac od 2011.

Iskusio je i KHL ligu, kratko je igrao za Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda. Nakon 19 utakmica preselio je u švedski MODO iz kojeg se vraća u finsku Liigu gdje potpisuje za Jokerit. Jokerit iduće sezone ulazi u KHL, a Kousa ostaje u Liigi kao član Lukka u čijim redovima je imao jednu od najproduktivnijih sezona karijere s 36 skupljenih bodova, što je veliko postignuće za jednog braniča.

Od 2011. godine Kousa je standardni član finske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo