NOVA DOPING AFERA POTRESA SPORTSKI SVIJET: / 'Izvještaj je alarmantan, tražimo objašnjenje'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
9.11.2015.
19:40
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Nezavisna komisija Svjetske anti-dopinške agencije (WADA) nakon provedene istrage predložila je nadležnim institucijama suspenziju Ruske atletske federacije, kao i uskraćivanje akreditacije moskovskom laboratoriju, u čiji su se rad miješale ruske vlasti i u kojem je uništeno više od tisuću rezultata anti-dopinških testova.

U zaključku izvješća o rezultatima istrage, koje je objavljeno u ponedjeljak, stoji da je nezavisna komisija otkrila sustavne pogreške unutar Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije, kojima je onemogućeno efikasno provođenje anti-dopinškog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe koje su uzbudile atletski svijet

U procesu istrage komisija je utvrdila da su petoro atletičara, četiri trenera te jedan liječnik počinili anti-dopinške prijestupe, a nisu bili obuhvaćeni dosad provedenim disciplinskim postupcima, te je za njih predložena privremena suspenzija.

"Izvještaj Nezavisne komisije je alarmantan. Treba nam vrijeme na probavimo i u potpunosti razumijemo ove optužbe. Zatražit ću objašnjenje Ruskog atletskog saveza prije no što donesem odluku", rekao je Coe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GREG BAKER
Image
Foto: AFP, GREG BAKER

Prošloga tjedna pojavile su se optužbe kako se od ruskih atletičara tražio novac kako bi se uništili njihovi pozitivni nalazi.

WADA nema ovlasti izbaciti ruske sportaše iz natjecanja?!

Vršitelj dužnost predsjednika Ruskog atletskog saveza Vadim Zeličenok izjavio je kako WADA nema ovlasti izbaciti ruske sportaše iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, radi se samo o preporuci. Iako ne mogu tvrditi hoće li IAAF slijediti tu preporuku", rekao je Zeličenok.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko kazao je kako je upravo WADA naredila uništavanje pozitivnih dopinških nalaza ruskih atletičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike