Nitko ne tuče kao Zagrepčani, a imaju najlošiju obranu i očajan napad!

Hokejaši Medveščaka su u dosadašnjih sedam ovosezonskih nastupa u KHL-u samo jednom uspjeli pronaći put do pobjede, kad su sa 5:2 u Domu sportova svladali Sjeverstalj.

19.9.2014.
16:59
VOYO logo

CSKA je do trećeg pogotka stigao u 55. minuti iz brzo izvedenog kontranapada i to je bilo dovoljno za prvi trijumf Moskovljana u trećem međusobnom obračunu sa zagrebačkim oklopnicima koji su doživjeli drugi uzastopni poraz pred svojim navijačima.

"Ponovila se priča s nekoliko prijašnjih utakmica. Oni su brzo poveli, postigli su nam pogotke nakon isključenja koja smo zaradili zbog povlačenja ili udaranja palicom. Nismo imali ni sreće. Pogodili smo stativu, a kod njihovog prvog pogotka pak se od Brustove klizaljke odbio u gol", rekao je trener Medveščaka Chuck Weber objašnjavajući razloge za šesti poraz Medveščaka u sedam ovosezonskih utakmica u KHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar dio utakmice, 75 do 80 posto smo igrali na pravi način. Bili smo metodični, strpljivi. No, protiv ovako snažnog suparnika za poraz je bila dovoljna i jedna sitna pogreška pet minuta prije kraja utakmice, kad su u dvije sekunde pak prenijeli iz njihove obrambene trećine i smjestili ga iza leđa našeg vratara", dodao je trener Medveščaka.

//www.youtube.com/embed/HEkxe_dGwQs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirajući samo statističke pokazatelje nije teško otkriti u čemu je problem Medveščaka i dobiti odgovor na pitanje zašto je prošlogodišnji sudionik doigravanja kao debitant u KHL-u, u svojoj drugoj sezoni od mogućeg 21 boda osvojio tek tri. Medveščak trenutačno ima najlošiju obranu u ligi, koja prima gotovo četiri pogotka po utakmici (3,86), a napadači su među najneefikasnijima u KHL-u. S prosjekom od dva pogotka po utakmici Medvjedi su efikasniiji samo od moskovskog Dinama, Metalurga iz Novokuznjecka i Avtomobilista. Ta bi neefikasnost još više došla do izražaja da nema drugog napada Medveščaka u kojem su najbolji strijelac Pascal Pelletier (4 pogotka + 2 asistencije) i najbolji asistent momčadi Martin St. Pierre (2 pogotka + 4 asistencije).

Medveščaku u prilog ne ide ni što je po minutama isključenja (172 min.) najgrublja momčad KHL-a, među lošijima i po broju isključenja, a tek 16. od 28 momčadi po uspješnosti obrane s igračem manje. S druge strane, Medvjedi su još lošiji kad imaju brojčanu prednost na ledu, gdje su po realizaciji tek 22. momčad KHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo pronaći način kako da dođemo do pobjede, a ne kao da izgubimo utakmicu, što smo činili u posljednje vrijeme", zaključio je trener Weber nakon poraza od CSKA.

Prvu sljedeću priliku da promijene taj gubitnički trend hokejaši Medveščaka imat će u nedjelju (18 sati), kad će u Domu sportova ugostiti Ladu iz Toljatija, posljednjeplasiranu momčad Istočne konferencije. Radi se o klubu koji se vratio u KHL nakon četiri godine izbivanja, a koji je u dosadašnjih pet nastupa četiri puta bio domaćin te ostvario dvije pobjede u produžetku, protiv Neftehimika i Dinama iz Rige. Na jedinom gostovanju Lada je poražena od Neftehimika sa 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo