NA MLADIMA SVIJET OSTAJE / Legenda hrvatskog sporta predstavila projekt vrijedan svake pohvale: Nudi sve ono što je potrebno mladim sportašima

Image
Foto: Foto/ Anja Kukor

Legendarni hrvatski kapetan došao je na ideju da pokrene dječji zimski kamp

20.10.2022.
12:21
Foto/ Anja Kukor
VOYO logo

Iako se Hrvati vole dičiti svojim uspjesima u nogometu i rukometu, rado se prisjećaju nekih boljih dana u košarci, jedan sport oduvijek je zapisan u našem genetskom kodu - vaterpolo. Niz uspjeha, zlatnih olimpijskih, svjetskih i europskih odličja sjajan su pokazatelj toga, a tu je i niz srebrnih i brončanih medalja na najvećim turnirima.

Image
PROBLEMI PRED SPEKTAKL /

Čačić najavio derbi na Poljudu pa otkrio veliki problem u momčadi: 'Viroza nas je pomela, dosta ih ne ide u Split'

Image
PROBLEMI PRED SPEKTAKL /

Čačić najavio derbi na Poljudu pa otkrio veliki problem u momčadi: 'Viroza nas je pomela, dosta ih ne ide u Split'

Vaterpolo je vjerojatno jedini sport u kojem je Hrvatska posljednjih 30-ak godina u svjetskom vrhu te su se rijetko događali padovi, nikada dužeg vremenskog perioda. No, činjenica je da se u većinu sportova koji se ne zovu nogomet, u Hrvatskoj slabo ulaže, pa tako i u vaterpolo, sport koji zaslužuje prostor, posvećenost i najkompetentnije kadrove koji će našim najmlađima omogućiti najkvalitetniji sportski razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se time vodio legendarni hrvatski vaterpolist, bivši kapetan Hrvatske i osvajač brojnih odličja - Ratko Štritof.

Image
Foto: Foto/Ronald Goršić
Image
Foto: Foto/Ronald Goršić

Na mladima svijet ostaje

Štritof je u karijeri postigao mnogo toga, ali uvijek se ističe ono čuveno srebro s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine. Ujedno je proglašen i najboljim hrvatskim vaterpolistom 2002. godine, a u povijesti HAVK Mladosti je najtrofejniji igrač ikada. Osvojio je nevjerojatnih 25 turnira i čak četiri Lige prvaka. Nakon što je zaključio svoju igračku karijeru, okrenuo se treniranju mladih te je vodio niz prvoligaških hrvatskih, ali i stranih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Kroz svoju trenersku karijeru Štritof je blisko surađivao s mladima te mu je jedno postalo jasno - Na mladima svijet ostaje. Upravo zato se dosjetio briljantne ideje, ideje kakve fale mladim hrvatskim sportašima. Naime, legendarni hrvatski kapetan došao je na ideju da pokrene dječji zimski kamp na kojem će polaznici moći birati hoće li se posvetiti vaterpolu, plivanju, umjetničkom i sinkroniziranom plivanju ili skijanju.

Image
Image

Iako će u kampu naglasak biti na vaterpolu i plivanju, djeca će imati priliku i okušati se u skijanju, a sve to pod budnim okom licenciranih trenera. Računa se i na sigurnost najmlađih pa će, ovisno o sportu, u grupama biti maksimalno osmero djece. Kamp će se održati u tri termina od prosinca do veljače u Sloveniji, točnije u Pohorje Village Resortu, a iz Zagreba će biti organiziran prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Osim što će se djeca okušati u sportskim aktivnostima, vidjeti što znači biti sportaš, imat će vremena i za druge aktivnosti, odmaranje i druženje s vršnjacima kako bi potpuno osjetili duh zajedništva i sporta. O samom kampu više možete doznati na službenoj web stranici Ratka Štritofa kao i na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike