Play ponuda

KOLINDA IMA NOVU KARIJERU: / Ulazi u Izvršni odbor MOO-a; Kažu da će s njom dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'S izborom ovih pet kandidata MOO i cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti'

10.6.2020.
20:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play ponuda

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nominirana je za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) zajedno s predsjednikom Svjetske atletike Britancom Sebastianom Coeom, saudijskom princezom Reemom Bandar Al-Saud, Kubankom Marie de la Caridad Colon Ruenes i Battushig Batboldom iz Mongolije.

'Cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti'

Njihovo imenovanje bit će potvrđeno na virtualnoj sjednici MOO-a koja će se održati 17. srpnja.

"S izborom ovih pet kandidata MOO i cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti. Također povećamo broj ženskih članova na 39", rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

shimmer fallback
shimmer fallback

Rizik od sukoba interesa

Englez Sebastian Coe, dvostruki olimpijski pobjednik na 1.500 m, nije bio na popisu u prosincu prošle godine kada je objavljen popis nominiranih, a Bach je tada izjavio da kandidatura dvostrukog Britanca nije podržana zbog rizika od "sukoba interesa", ali da su mu "vrata i dalje otvorena".

Coe je također i predsjednik savjetodavne tvrtke CSM čije su aktivnosti u olimpijskom pokretu stvarale sukob interesa.

"Ono što se promijenilo je da je Coe promijenio svoj status unutar tvrtke u kojoj je direktor za što će biti podnesena potrebna dokumentacija do srpnja", rekao je u srijedu Bach.

Play ponuda
Play ponuda