Play ponuda

'Odbjegli' Hrvat razvalio na sjeveru Europe

shimmer fallback

Nekadašnji hrvatski olimpijac Jakov Fak, koji danas nastupa pod slovenskom zastavom, pobjednik je biatlonskog natjecanja za Svjetski kup održanog u Oslu.

20.3.2014.
18:27
Play ponuda

Fak je bio najbolji u sprinterskoj utrci , ostavivši 13.9 sekundi iza sebe Rusa Jevgenija Garaničeva, odnosno 14.3 sekunde Šveđanina Björna Ferryja. Mrkopljanin je bio odličan u trkačkom dijelu, a u pucanju je upisao samo jedan promašaj.

Za osvajača olimpijske bronce u Vancouveru ovo je prva ovosezonska pobjeda u Svjetskom kupu i četvrta u karijeri. S gotovo 14 sekundi prednosti pred konkurencijom Fak si je postavio dobre temelje i za uspješan nastup u dohvatnoj utrci.

Oslo je, inače, posljednja ovosezonska stanica Svjetskog kupa, a ukupnu je pobjedu već osigurao Francuz Martin Fourcade.

1. Jakov Fak (Slo) 26:05.9 (1 promašaj)

2. Jevgenij Garaničev (Rus) +13.9 (0)

3. Björn Ferry (Šve) +14.3 (0)

...

Poredak u Svjetskom kupu:

1. Martin Fourcade (Fra) 828 bodova

2. Emil Hegle Svendsen (Nor) 588

3. Johannes Boe (Nor) 583

...

16. Jakov Fak (Slo) 410

...

Pobjednik utrka na FIS Otvorenom prvenstvu Hrvatske je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Na taj je način Ivica znatno popravio FIS točke za start u spustu u sezoni 2014/2015.

Na današnjim utrkama FIS otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije nastupio je i aktualni pobjednik Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher, koji je zauzeo 45. i 47. mjesto u spustu.

Kostelić je u superkombinaciji slavio ispred Natka Zrnčić-Dima, dok je u spustu iza njega smjestio Austrijanac Sebastian Arzt. Kod skijašica je u superkombinaciji prva bila Slovenka Ilka Štuhec ispred naše Saše Tršinski. U spustu je također slavila Štuhec, a najbolja je Hrvatica bila Andrea Komšić na devetom mjestu.

Play ponuda
Play ponuda