IZNENAĐUJUĆA ODLUKA VELIKOG PRVAKA: / Dvostruki olimpijski pobjednik prekida karijeru sa samo 24 godine

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine i dvostruki svjetski plivački prvak, 24-godišnji Francuz Yannick Agnel, objavio je kraj karijere.

20.11.2016.
15:12
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Nagovijestio je to već nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje nije prošao kvalifikacije na 200 m slobodno te tako ostao bez prilike za obranu londonskog zlata.

'Vrijeme je za nova iskustva'

"Najavio sam za vrijeme Igara u Riju da je vrijeme za odlazak prema novim horizontima i za nova iskustva. Danas se opraštam", napisao je Agnel na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam i počašćen što sam mogao predstavljati svoju zemlju na najvećim natjecanjima. Sve pobjede, sva postolja sam ostvario zahvaljujući vama", zahvalio je Agnel svojim navijačima za podršku tijekom sedmogodišnje reprezentativne karijere u kojoj se okitio olimpijskim zlatima 2012. u Londonu na 200 m slobodno i u štafeti 4x100 m slobodno te srebrom na 4x200 m slobodno, a odličja istog sjaja ima i sa svjetskih prvenstava u Barceloni 2013. (dva zlata) i Šangaju 2011. (srebro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agnel se može pohvaliti i naslovom europskog prvaka na 400 m slobodno iz Budimpešte 2010. godine. Francuski plivač nije otkrio čime će se u budućnosti baviti, ali je napisao da "želi započeti život studenta najviše razine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo