Play ponuda

ŠIRI POPIS / Stanite sa svime što radite. Ivica Tucak objavio imena pomlađenih Barakuda: 'Bez obzira na to, mi ćemo i dalje imati najveće ambicije'

Image
Foto: AFP

Tucak objavio širi popis za SP

18.5.2022.
13:56
AFP
Play ponuda

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dostavio je FINA-i širi spisak igrača s kojima računa tijekom ljetnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj u lipnju.

Image
EKSPLOZIVNI INTERVJU IVICE TUCKA /

Izborniku su zasmetale neke stvari: 'To je granica preko koje neću prijeći. Prvi put ću sad ovo reći, dosad nisam ali želim...'

Image
EKSPLOZIVNI INTERVJU IVICE TUCKA /

Izborniku su zasmetale neke stvari: 'To je granica preko koje neću prijeći. Prvi put ću sad ovo reći, dosad nisam ali želim...'

Turnir počinje za mjesec dana

Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja 2022., s time da će Barakude prvi dio natjecanja odigrati u Debrecenu, gdje će se nadmetati reprezentacije skupine B. U skupini B Hrvatsku čekaju ogledi s Grčkom (21. lipnja), Njemačkom (23. lipnja) i Japanom (25. lipnja).

"Tijekom vremena ćemo prema pravilima FINE suziti taj spisak te po završetku priprema odrediti konačnih 13 igrača koji će otputovati na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku. Kao što znamo, očekuju nas nikada kraće pripreme i manje vremena za rad sa sasvim pomlađenom reprezentacijom. Ipak, bez obzira na to, mi ćemo i dalje biti reprezentacija koja će imati najveće ambicije. Te pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u trajanju od svega desetak dana, kao i završetak klupske sezone u kojoj nam igrači dolaze maksimalno iscrpljeni ne idu nam u prilog, no kako nama, tako i drugim reprezentacijama", kazao je izbornik Tucak, koji ustraje u namjeri da stvori novu, bitno pomlađenu reprezentaciju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pomlađena reprezentacija

"Mi okupljamo pomlađenu reprezentaciju pa se nadam da ćemo u tom iznimno kratkom vremenu uspjeti ispraviti pogreške koje smo uočili na turniru Svjetske lige u Podgorici i spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva. Ipak, glavni fokus hrvatske vaterpolske reprezentacije ovo ljeto biti će Europsko prvenstvo u Splitu (27. kolovoz – 10. rujan) te nas ovo ljeto očekuje prilično zgusnut raspored", kazao je Tucak.

Pripreme za SP počinju 14.lipnja u Puli s utakmicom Hrvatska – Italija, a potom slijedi kratko okupljanje u Zagrebu i put u Mađarsku. Pripreme za EP počinju 18. srpnja u Kranju i Mariboru, pa slijedi turnir u Cagliariju, pripreme u Šibeniku i turnir u Neogradu, da bi naposljetku Barakude 24. kolovoza došli na poprište EP-a, u Split.

VRATARI

Marko Bijač (Olympiacos)

Ivan Marcelić (Jadran)

Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

Jerko Jurlina (Mladost)

Marin Šparada (Solaris)

CENTRI

Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)

Josip Vrlić (Radnički)

Lovro Paparić (Vouliagmeni)

Antonio Dužević (Jadran)

BRANIČI

Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

Kristijan Milaković (Szolnok)

Matias Biljaka (Mladost)

NAPADAČI

Luka Bukić (Jadran)

Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

Ante Vukičević (Marseille)

Jerko Marinić Kragić (Jadran)

Konstantin Harkov (Jadran)

Rino Burić (Jadran)

Ivan Domagoj Zović (Szolnok)

Franko Lazić (Mladost)

Andrija Bašić (Palermo)

Jerko Penava (Solaris)

Zvonimir Butić (Jadran)

Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)

Dario Rakovac (Mladost)

Play ponuda
Play ponuda