Fantastični Šveđanin 'razbio' haklera i Kostelića

Na prvom slalomu sezone u finskom Leviju, Ivica Kostelić završio je na osmom mjestu. Pobijedio je Šveđanin Andre Myhrer ispred Marcela Hirschera.

11.11.2012.
9:21
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je osmo mjesto na prvom slalomu nove sezone Svjetskog kupa. Domaćin utrci bilo je finsko zimovalište Levi na kojem je slavio Šveđanin Andre Myhrer.

Nakon devetog mjesta u prvom laufu, Kostelić je u nastavku natjecanja otišao jedan korak naprijed, ali se na kraju može reći da je imao dvije solidne vožnje, koje su ipak bile nedovoljno za borbu za sami vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone je Ivica veliko nadmetanje imao sa Šveđaninom Andreom Myhrerom i Austrijancem Marcelom Hirscherom. Ta dvojica slalomaša su svoj boj nastavili, ali bez Kostelića. Naime, nakon prve vožnje je Myhrer vodio ispred Hirschera, a tako je utrka i završila, s tim da je Šveđanin ukupno ostvario tek šest stotinki bolje vrijeme.

I iza njih dvojice je redoslijed ostao nepromijenjen, pa je tako Jens Byggmark ostao na trećem mjestu, a Talijan Manfred Mölgg na petom. Najveće iznenađenje prve vožnje, Rus Aleksandar Horošilov je na kraju završio kao osamnaesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnjeg Myhrera je ovo bila peta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a svih je pet ostvario u slalomu.

Nakon tek dvije utrke u sezoni na prvom mjestu ukupnog redoslijeda je Hirscher, prošlogodišnji slavljenik, sa 140 bodova, dok deset manje ima Mölgg. Kostelić je šesti sa 50 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred skijašima je sada kratka pauza, a nakon toga kreće turneja po Sjedinjenim Državama i Kanadi.

1. Andre Myhrer (Šve) 1:49.55

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.06

3. Jens Byggmark (Šve) +0.61

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Manfred Mölgg (Ita) +0.73

5. Patrick Thaler (Ita) +0.95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) +1.36

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo