HRVATSKA IMA PRVAKA EUROPE U ŠAHU! / Senzacionalan uspjeh splitskog velemajstora Ivana Šarića

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot Youtube

Veliki uspjeh hrvatskog šahista

28.3.2018.
14:09
PIXSELL/Screenshot Youtube
VOYO logo

Hrvatski šahist Ivan Šarić (27) novi je prvak Europe u šahu! Slavio je na Europskom prvenstvu u Batumiju u Gruziji u konkurenciji 302 natjecatelja iz 34 zemlje.

U 11 partija skupio je 8.5 bodova. Ovo je uz pobjedu Zdenka Kožula 2006. godine na EP-u u Turskoj, najveći uspjeh hrvatskog šaha u povijesti. Na prvenstvu je nastupilo čak 135 velemajstora, a Ivan je bio rangiran kao 26. nositelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedio je u sedam partija, a remizirao u dvije. Izgubio je tek jednu. Šarić je višestruki prvak Hrvatske, a bio je juniorski prvak Europe i svijeta. U posljednji dan je ušao tek kao peti, ali poklopili su mu se rezultati i slavljem protiv Davida Navare uzeo je naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićeva čestitka

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku šahovskom velemajstoru Ivanu Šariću, koji je u srijedu u gruzijskom Batumiju osvojio naslov pojedinačnog europskog prvaka i tako postao drugim hrvatskim šahistom nakon velemajstora Zdenka Kožula koji je pobijedio na ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S radošću sam primio vijest iz gruzijskoga Batumija o Vašem i hrvatskom velikom šahovskom uspjehu. Samo se iznimnom višesatnom koncentracijom, promišljenom tehnikom i briljantnom igrom može postići ovako sjajna pobjeda. Vjerujemo da Vas, nakon višestruke titule prvaka Hrvatske, europskog juniorskoga prvaka, a sada i s naslovom novog europskoga pojedinačnog prvaka, kao najuspješnijega hrvatskog šahista svih vremena, očekuju još mnogi svjetski športski uspjesi", stoji u čestitci hrvatskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo