Završio veliki skijaški skandal! Kostelić je ipak bio u pravu!

31.1.2013.
12:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Podsjetimo, Hujara je Kostelićevu slalomsku stazu nazvao 'ekshibicionizmom', a kad se Ante ponovno spustio na stazu kako bi napravio korekcije, Nijemac se sjurio prema njemu i počeo urlati:

"Ti to radiš za svog sina. Hoćeš uništiti utrku. To je prebrzo."

Gips je ostao u šoku, toliko da uopće nije odgovorio gazdi svjetskog kupa, a ni poslije utrke nije htio komentirati skandalozno ponašanje Nijemca. Na kraju je stazu postavio talijanski trener, a Ivica je bio treći u slalomu i pobjednik u kombinaciji.

Svje završilo savršeno za Kosteliće, a sada je stigla i isprika...

"To je bila osobna isprika između Hujare i Gipsa i recimo da je sukob na taj način završio. Nije bilo neke daljnje svađe oko toga. Radilo se samo o neprimjerenom vikanju direktora Svjetskog kupa i on se zbog toga ispričao. Inače, sve je bilo u skladu s pravilima FIS-a, tu nije bilo problema", izjavio je za Sportski.net glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror i dodao:

"Hirscher je tu možda najbolje rekao, da on osobno voli voziti Kostelićeve staze jer su zahtjevnije nego druge. A Gipsova staza je bila u skladu s pravilnikom, kao, na koncu konca i odluka Hujare. Postoji pravilnik FIS-a koji kaže, da ako direktor utrke, a to je Hujara bio, nije zadovoljan sa stazom, on ima pravo sazvati trenere i oni su glasali 6:3 protiv Gipsove staze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Je li ta Gipsova staza zaista bila 'nevoziva' kako je tada izjavio Hujara?

"Ma nije. Postavio je kao i inače, jedino što je teren bio puno teži za skijanje nego inače. To je bio problem. I nema tu nikakvog osobnog sukoba između Hujare i Kostelića, da ima, ne bi se čovjek ni ispričao poslije. Problem je bio što je Hujara iskoristio jedno pravo koje direktori vrlo, vrlo rijetko koriste, i problem je bio njegove neuroze taj dan pa je reagirao neprimjereno. On kao drektor utrke ima veliku odgovornost, veliku obavezu, moguće da je taj dan bio nečim sa strane dodatno iziritiran. Hujara je dobar prijatelj Hrvata i hrvatskog skijanja. I ne treba tu njegovu reakciju u Kitzbühelu krivo tumačiti", zaključio je Eror.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali